Kampen mod social dumping udskydes igen:
VKLA – og DF spiller hasard
med tusinder af danske job
Efter at politikerne, i et par år, har talt om at bekæmpe social dumping, er det ubegribeligt, at forhandlingerne om et nyt angreb på dumpingen er udskudt. Hvilket rejser spørgsmålet om, hvorvidt VKLR-regeringen og Dansk Folkeparti overhovedet er interesseret i at bekæmpe social dumping.
Derfor er FDL – igen, igen – nødt til at spørge, om det er danske lønmodtagere eller arbejdsgiverne, regeringen vil tækkes? Regeringen har med sin kurs allerede vist, at det er arbejdsgiverne, som søger billig arbejdskraft, VKLA arbejder for. Og indirekte bakkes op af DF, hvilket er en hån mod alle dem, der søger at få økonomien til at hænge sammen.
Det klinger hult, når sundhedsminister Ellen Trane Nørby i dagens aktuelle nyhedsbrev fra Venstre, nærmest praler af, hvor meget regeringen har gjort for at øge velfærdet. Jeg tror damen burde tvinges ud i samfundets yderste kroge for ved selvsyn at opleve trængte, og syge, danskeres hverdage.
Som organisationsmand må man ikke tale om blokader og lignende, men det er et problem, at vi ikke alle kan stå sammen ved blot at holde stille hjemme på vores egne pladser. Det er primært frygten for, at endnu flere udlændinge, kommer og snupper vores arbejde. Og så er der naturligvis nogle mere eller mindre ideologiske grunde, som spærrer for ægte sammenhold på tværs af at være vognmand eller chauffør.
Jeg husker tilbage til et stormøde på Korskroen ved Esbjerg. Mener det var i maj 1983, hvor den store sal var propfyldt. Stemningen var god, der blev holdt brandtaler, og der var stort flertal for at lade bilerne holde hjemme nogle dage. Men allerede en time efter mødets afslutning, brød de første aftalen.
Jeg undrer mig også over, at det stormøde, FDL, for få år siden, var medarrangør af i Middelfart, samlede langt over dobbelt så mange chauffører som vognmænd. På den måde skaber vi ikke sammenhold. Snarere tvært imod.
Det er OK at være ideologisk uenig, men når det drejer sig om danske arbejdspladser, burde alle bakke op – med mindre man tjener penge på underbetalte vognmænd og chauffører, driver et postkasseselskab eller på anden måde fifler sig uden om de betingelser, som danske kolleger må betale i skat, afgifter og løn.
Kommentaren af Preben von Skjoeth |