Private vognmænd i epokegørende sag:

Har anlagt søgsmål mod 3F

En gruppe private vognmænd, med vognmand Frede Madsen Råhede ved Ribe, som talsmand, har i formiddag indgivet et epokegørende søgsmål mod 3F, der, som gentagne gange omtalt i FDL-Nyt, tilsidesætter Menneskerettighedsdomstolens afgørelse fra 2006 om den fri ret til at organisere sig, da 3F, med trusler om blokader, nærmest tvinger mindre vognmandsfirmaer til at indgå overenskomst med 3F. De øvrige tre er Anders Bennedsen, Vejen, Jørgen Nikolajsen, Grindsted, og Michael Frahm, HM-Transport i Hejnsvig.

De fire navngivne vognmænd, er – ifølge Frede Madsen – støttet af cirka 30 kolleger, som indtil videre er anonyme, men som har underskrevet sympati-tilkendegivelser. Man regner med langt større opbakning i takt med at nyheden spredes. Vores retssikkerhed og frihed til frit valg af overenskomst er truet, og derfor er vi nødt til at handle, siger vognmand Frede Madsen. Vi ønsker at stoppe 3F, der ønsker, at vognmændene følger én bestemt overenskomst med 3F´s transportgruppe.

Det er advokatfirmaet Sønderby Legal i Randers, der nu fører sagen. Søgsmålet går på vognmændenes ret til at indgå lige præcis den overenskomst, de selv foretrækker.  Der har på landsplan bredt sig en stigende irritation over, at 3F truer med sympati-konflikter, hvor 3F presser især mindre vognmandsfirmaer til at følge en anden overenskomst, end den, de følger.

Vi ønsker som vognmænd samme behandling, som arbejdsgivere i andre erhverv, hvor man godt kan finde ud af at aftale løn- og arbejdsvilkår med sine medarbejdere, siger Frede Madsen. Vi har, som andre brancher, naturligvis ordentlige forhold på arbejdspladsen, men uden foreningstvang eller tvang til at følge en bestemt overenskomst.

Vi er udmærket klar over, at det er et drastisk skridt at anlægge sag mod en af Danmarks mest magtfulde organisationer. Men vi har jo set mange eksempler på, at man, i samarbejde med arbejdsgiverorganisationer, tilsluttet DA, indleder sympatikonflikter mod vognmænd, der kan dokumentere bedre løn- og arbejdsforhold, end 3F overenskomsten giver, understreger Frede Madsen.

FDL kan, som organisation, ikke blande sig i søgsmålet, men der skal ikke herske tvivl om, at vi har sympati for de vognmænd, som har haft mod til at anlægge søgsmålet, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. FDL har ved flere lejligheder gjort politikerne på Christiansborg opmærksom på 3F´s ulovlige tvang, men intet er sket. Derfor har FDL for nylig skrevet til justitsminister Søren Pape Poulsen og anmodet om et personligt møde med ministeren for at få bremset 3F´s metoder.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk