Udlændinge slipper alt billigt:

Urimelig forskelsbehandling

Vognmand Ronald Damgaard fra Esbjerg har, i et opslag på Facebook, været fremme med en yderst forståelig kritik af forskellen på bødeniveauet for udlændinge og danskere. Og der er ingen tvivl om, at Ronald Damgaard har ret, når han kritiserer den store, og helt urimelige forskelsbehandling.

For det lyder i den grad horribelt, at en stangdrukken udlænding slipper med en bøde på 1.000 kr. for en promille på godt 2,5. Og at en anden udlænding får nedsat straf fra 2.5 til 2.0 promille. Når man, som Ronald Damgaard, konstaterer den slags, og helt urimelige forskelsbehandling, er det svært at skjule aggressionerne.

Tænk blot på, at promillebøden kun ligger 500 kr. over, hvad det koster at tale i håndholdt mobil under kørslen. I torsdag stoppede politiet en bil, hvor passageren, et halvstort barn, ikke havde sele på. Resultat: En bøde på 2.500 kr., og et klip i kørekortet. Seledommen er sikkert OK, men står i skrigende kontrast til de bøder, de fleste udenlandske chauffører får.

Det er uforsvarligt ikke at bruge sikkerhedssele, men det er en grov tilsidesættelse af loven at køre bil med store promiller. Dertil skal medregnes en betydeligt øget risiko for at køre galt og måske forvolde andre trafikanter alvorlige kvæstelser eller dødsfald. Ved promillekørsel over 2,0, medfølger ofte en fængselsstraf på minimum 20 dage bag tremmerne.

FDL har tidligere henvendt sig til såvel skiftende justitsministre og Folketingets Retsudvalg, men med få undtagelser, kryber de fleste politikere under radaren, når man spørger om, hvorfor kursen ikke skærpes over for udlændingene.

Hvis ikke den sidste rest af respekt for lovgiverne og dommerne skal forsvinde i spiritus-tågen, skal tingene strammes betydeligt op. Derfor vil FDL, endnu en gang henvende sig til justitsminister Søren Pape Poulsen, selv om han har en kedelig vane med ikke at svare på ubehagelige spørgsmål.

Han svarer kun, hvis han kan få reklame ved på TV at spille stærk mand. Jeg tror, de fleste for længst har gennemskuet den jyske ministers gammeldags sognerådspolitik. FDL er i af den opfattelse, at en minister har pligt til at svare på alle relevante, seriøse, spørgsmål. Derfor vil vi også bede retsudvalget stille spørgsmål til ministeren. Hvis nogle af jer, er bekendt med lignende forskelsbehandling, så skriv til os.

Bøde-eksempler:

Årlig bruttoindtægt x 1.000 kr. x promillens størrelse: 25.000 kr. = bøden

Eksempel:

Med en promille i intervallet mellem 0,51 – 1,00 og en årlig bruttoindtægt på 400.000 kr., bliver bøden: (400.000 kr. x 1.000 kr. x 0,5: 25.000 kr. = 8.160 kr. afrundet til 8.000 kr.

Kører man uden sele koster det 1.500 kr. i bøde.

Har man et barn uden sele i bilen, koster det 2.000 kr. i bøde og et klip i kortet.

Taler i håndholdt mobil under kørslen 1.500 kr.

God tur!

Kommentaren af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk