Lobbyister

Lobbyisterne har frit spil, men:

Hvornår gennemskuer

politikerne snyderne?

Efter afsløringen af Kurt Beier-sagen, har mange gode kræfter bl.a. FDL, arbejdet på at komme den slags forhold til livs. Løsningen er en mere langt intens bekæmpelse af social dumping og misbrug af underbetalt udenlandsk arbejdskraft. Men for at det skal lykkes, er det tvingende nødvendigt at få bremset postkasseselskaber, fiktive vikarbureauer og den systematisk iværksatte cabotagekørsel. Noget, som politikerne på Christinsorg, for længst burde have gjort noget ved.

Mens nogle af ærlig mening søger at bekæmpe det virvar af gentagne ulovligheder, som seriøse danske vognmænd er oppe mod, er det besynderligt, at politikerne ikke har gennemskuet det skuespil, der foregår hos ITD. Det er ingen hemmelighed, at man i ITD siger et, og gør noget andet. ITD har i mange år dyrket en omfattende lobbyvirksomhed og har adskillige borgerlige (læs især Venstre) politikere på listen over dem, som ITD yder nogle klækkelige valgtilskud til.

ITD´s rådgivning i etablering af udenlandske selskaber, herunder postkasseselskaber, er landsskadelig virksomhed. Det er forargeligt, at ITD´s lobbyister konstant søger at spændende ben for nye tiltag mod fair konkurrence, mens ITD foregiver at være med på stramninger. Det er skuespil af værste skuffe. Jeg er enig med 3F´s Jan Villadsen, når han understreger, at ITD, i alliance med østeuropæiske vognmænd og speditører, stort set har gjort alt for at sabotere alle nye EU-regler.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk