Styrelsessvigt

Erhvervsstyrelsens troværdigheds-problem:

Misvisende oplysninger

i Virk/Data-registrene !

Selv om alle råber efter mere kontrol, er det påfaldende, at statslige funktioner som for eksempel Erhvervsstyrelsen ikke lever op til det ansvar, der helt naturligt hviler på offentlige instanser. FDL har ved tidligere lejligheder efterlyst en betydeligt skærpet kontrol i form af en jævnlig opdatering af indholdet i Virk/Data. Konklusionen efter endnu et FDL-tjek er klar: Nogle af registreringerne kan være direkte misvisende og dermed usande.

Virk/Data offentliggør, for Erhvervsstyrelsen, de data, der kan findes ved søgning på CVR-registeret. Altså de virksomhedsdata, der er umiddelbart tilgængelige i henhold til Danmark og EU´s love. Men problemet er bare, at man ikke kan regne med mange af de registreringer, siger FDL´s kontorleder Jens Groot.  når det drejer sig om den registrerede virksomheds kapital, korrigeres den ikke i henhold til det faktiske regnskab, som også offentliggøres på siden.

Et eksempel kan være en registrering af virksomheds kapital på 403.000,00 DKK den 18. juli 2019, fortsætter Jens Groot og uddyber: Regnskabet fra 1. juli 2014 til 30. juli 2015 viser en positiv egenkapital på ikke mindre end + 564.400 DKK. Regnskabet fra 1. juli 2015 til 30. juli 2016 viser derimod en negativ egenkapital på ikke mindre end – 3.161.762 DKK. Regnskabet fra 1. juli 2016 til 30. juli 2017 viser en negativ egenkapital på ikke mindre en – 5.220.307 DKK

Regnskabet fra 1. juli 2017 til 30. juli 2018 viser en negativ egenkapital på ikke mindre end – 2.355.852 DKK, så den er helt gal. Ønsker en forretningsdrivende eller en kommende, eller for den sags skyld nuværende ansat medarbejder at sikre sig ved at tjekke, om der også er dækning for kommende tilgodehavender i virksomheden, så de er sikret og i hvilken grad, så er den registrerede VIRK foretager i CVR-registeret for Erhvervsstyrelsen, af den registrerede, kapital intet værd.

FDL har tidligere henvendt sig til både Styrelsen og Erhvervsministeriet, men ingen har hidtil ønsket, eller turdet, kommentere problemet, som i virkeligheden er meget stort. For hvis tingene skal foregå på hæderlig vis, skal ingen virksomheder med minus i egenkapitalen, have lov til at fortsætte, før den oprindelige egenkapital igen er indbetalt. Det er utroligt, Styrelsen ikke løbende kontrollerer så vigtigt et område, ikke mindst fordi, det er skatteyderne, der betaler for Styrelsens svigt.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk