trafikinvesteringer

De konservative før trafikforhandlinger:

Stort behov for nye

trafikinvesteringer

Man siger, at næst efter seksualdriften er jernbanedriften det, der kan få flest følelser i kog hos danskerne. Det er en sandhed med modifikationer, og den må være udlagt af en, der aldrig har siddet i kø på motorvejen dag ud og dag ind. Det kan få folk op af førersædet. Således lyder det fra den konservative transportordfører, Niels Flemming Hansen, der fortsætter: Der er brug for mindst 450 kilometer vej i Danmark, og det lagde vi en plan frem for tidligere på året. Den kan gennemføres, hvis Socialdemokratiet vil, og jeg vil opfordre den nye transportminister, Benny Engelbrecht, til at tage et grundigt kig på bilisternes vilkår. Der er nemlig kun ét transportmiddel, der kan køre en hjem fra arbejde og have plads til både børn og indkøbsposer.

Medmindre man altså bor tæt på arbejde, supermarked og har en meget stor cykel.

Vi er, naturligvis, stadig klar til at investere de 112,7 mia. kr., vi lagde op til. For der er behov for færre frustrerende timer bag rattet. Tænk, hvis man kunne veksle den tid halvt til arbejdstid og halvt til familietid. Så ville vi blive både rigere og mere lykkelige. Selv om der er meget god radio, man kan lytte til, slår det ikke helt tiden uden for bilen. Det er forståeligt, at Benny Engelbrecht vil sætte sit præg på en aftale, han ikke var en del af. Men der er skabt usikkerhed om en lang række fornuftige og fuldt finansierede investeringer. Ja, de er faktisk taget af bordet.

Der er bl.a. brug for at udvide E20 og E45 ved Kolding og at etablere den nye midtjyske motorvej mellem Haderslev og Give. Bare for at nævne noget her i det jyske. Øst for Storebælt er der ligeledes flere steder, hvor behov et for bedre fremkommelighed er alt for mærkbar. Dansk Industri har et regnestykke, som jeg synes, at den nye transportminister skal tænke nøje over: Vi sidder så meget i kø, at det koster samfundet 20 mia. kr. om året. Og prisen stiger hvert år.Nu er der snart gået et kvartal siden valget, og det tager tid fra en plan vedtages, til der lægges asfalt. Så den nye minister har en opgave foran sig, som jeg gerne vil hjælpe med at løse i en konstruktiv ånd. For hver dag tæller og det i bogstavelig forstand, konkluderer Niels Flemming Hansen.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk