Effektiv lastbil p-kontrol kræver langt flere mandetimer:

Er kontrollen blot en narresut?

Debatten omkring 25 timers reglen for lastbil-parkering på statslige rastepladser, fortsætter med uformindsket styrke. Stort set alle har en mening om situationen, ikke mindst med hensyn til kontrol – eller mangel på samme. Derfor er det yderst relevant, at FDL´s kontorleder, Jens Groot, lige ud spørger, om den såkaldte kontrol er andet, og mere, end en narresut til at holde kritikerne hen med?

Jeg kan, hver eneste morgen, ved selvsyn på strækningen mellem Randers og Vejle, konstatere, at der holder lastbiler i nødsporet i rastepladsernes ind- og udkørsler, siger Jens Groot. Det er områder, der hører under politiet, og som kræver kontant afregning af udenlandsk registrerede biler. Men hvor pokker er politiet, og den overvågning af rastepladserne, som politiet påstår udøves.

Parkeringskontrol inde på P-området hører resten af året under Parkeringskontrol Nord, reference til Frode Nielsen, som ifølge en artikel i Lastbil Magasinet, udtaler, at alle 90 statslige rastepladser, med 25-timers begrænsning, en gang i døgnet, tjekkes af Parkeringskontrol Nord. Men han nævner intet om tidspunkterne, selv om behovet for kontrol er størst i aften- og nattetimernes trængsel.

På hjemmesiden under Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, er der, under job i styrelsen, opslået ledige stillinger. Man søger 6-8 nye p-vagter til fuldtids ansættelse. Stillingsopslag, der understreger, at man i Styrelsen er klar over problemet, men skal kontrollen være effektiv, så er 6-8 mand, efter FDL´s opfattelse, slet ikke tilstrækkeligt.  Derfor kan man frygte, at kontrollen blot er en narresut.

Vil det kun være dansk registrerede biler der afkræves bøder, når Færdselsstyrelsens overtager p-kontrollen? Eller bliver der styr på inddrivelsen af de udstedte p-afgifter? Det kræver et omfattende EU-netværk, og det har været et problem for danske myndigheder at inddrive bøder, ikke mindst ATK-fartbøder som tidligere ikke blev afkrævet, end ikke søgt på udenlandsk registrerede biler.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk