Lidt for kreative transportører og mangelfuld kontrol:

Kører firma på stjålet identitet

Jeg vil nødigt kalde dem vognmænd, for det er de absolut ikke. De er derimod en del af en plattenslagerkultur, som i disse danske mangelfulde kontroltider, udnytter selv de mindste muligheder – uanset graden af lovlighed eller det modsatte. Så klart trækker Jens Groot, kontorleder hos Frie Danske Lastbilvognmænd, FDL, situationen op med hensyn til de lidt for ”kreative” aktører i branchen.

De benytter stadig postkasseselskaberne, og de hvide nummerplader, og chauffører hentet fra den billigste hylde. Udelukkende med det formål at score kassen på social dumping. Den konstruktion er der efterhånden rimelig fokus på, hos det danske tungvogns politi. En stigende risiko for at blive snuppet under en tilfældig politikontrol kan også stresse plattenslagerkultur.

”Postkasse-afløseren” kan, efter det vi ser i dag, være et dansk registreret selskab, som kører med gule danske nummerplader men en chauffør fra billigste hylde, som også udnyttes til løndumpning i Danmark, og det er der ikke tilstrækkeligt fokus på, understreger Jens Groot. Det resulterer i, at alt for mange er i stand til at køre under ”tungvognsbetjentenes radar”. Et problem, der mildest talt bør gøres noget ved.

FDL er i besiddelse af papirer, hvoraf det klart fremgår, hvordan et dansk selskab er konstrueret til formålet. Det er et eksempel, der afslører brugen af en stjålet identitet, som fuldt bevidst er brugt til start af et dansk selskab, som selskabet stifter og ejer.

Den stjålne identitet er brugt på et vognmandskursus, som er kravet til en ansvarlig leder for godstilladelser. Alt er erhvervet på falske papirer med billede. Og hvem skal lige opdage det? Selskabsstyrelsen åbenbart ikke. Kursusudbyderen får en deltager, som møder op med eget billede i falskt kørekort, så kursuslederen har ikke mulighed for mere kontrol. Så kan det danske kontrolsystem bruges? spørger Jens Groot.

Svaret må være et dundrende NEJ!

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk