Regeringens klimaudspil et paradeforslag

EU-udspil er mere realistisk

 

Som FDL antydede i går, lignede VKLA-regeringens stærkt omdebatterede klimaudspil nærmest et paradeforslag, som passende kunne bruges i en periode op til det kommende folketingsvalg. For allerede sent i aftes, tirsdag d. 9. oktober, altså få timer efter det danske udspil, enedes klimaministrene i EU om et udspil, der var langt mindre ambitiøst, men til gengæld mere realistisk.

Den danske klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, kan næppe have været uvidende om, at der ikke var lande, som ville gå så langt, som det danske udspil. Derfor ligner det mere og mere et paradeforslag, fremsat for at tækkes miljøfolket i et valgår. Rådet enedes sent i aftes om et udspil, med krav om CO2-udslip på 35 procent i 20.30 for personbiler, og 30 procent for vare- og godskørende biler.

 Men med Rådets aftale i aftes, er det ikke muligt at sikre tilstrækkeligt med klimavenlige biler på de europæiske veje til at leve op til EU’s langsigtede forpligtelser i Paris-aftalen, og det skuffer den danske klimaminister. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er skuffet over resultatet, siger Lars Chr. Lilleholt. Vi kæmpede til det sidste for en reduktion på mindst 40 procent. Vi skal sende et tydeligt signal til bilindustrien om, at den for alvor skal sætte skub i en grøn omstilling af transportsektoren

Transportsektoren står for godt 20 pct. af EU’s samlede CO2-udledninger. Udledninger, der forventes at stige, hvis ikke der stilles højere CO2-krav til bilproducenterne. Aftalen er derfor et helt centralt element i den grønne omstilling af transportsektoren. Rådets udspil indgår i de forhandlinger med Parlamentet, som indledes i dag. I torsdags vedtog Parlamentet en aftale om at arbejde for 40 pct. reduktion i CO2-udledningen fra biler i 2030 samt en skærpet incitamentsstruktur. Forude venter de såkaldte triologforhandlinger, hvor Kommissionen, Rådet og Parlamentet skal enes om en aftale.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk