FDL sætter spørgsmålstegn ved udvalg:

Skal storsnyderne bestemme?

Nu må tiden være inde til at stille spørgsmålstegn ved sammensætning af de udvalgte og inviterede faglige organisationer, som transportminister Ole Birk Olsen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen netop har haft møde med. Det fastslår FDL´s kontorleder, Jens Groot, som undrer sig over, at FDL, der som den første organisation, tog kampen op mod social dumping ikke var inviteret. Det er naturligvis de to ministre, der bestemmer, hvem de vil invitere, fortsætter Jens Groot, men et eller andet er der galt, når det kun er de indspiste, der inviteres.

Jeg stiller spørgsmålstegn ved, om alle de inviterede, er de rette til at ændre på deres tidligere godkendelse af de nuværende love og regler som Trafikstyrelsen og transportminister Hans Christian Schmidt, fik trumfet igennem ved en enstemmig godkendelse af den nuværende cabotage lovgivning?Man kan også have sine bange anelser for, at det er de samme, som er med til at debattere problematikken, og tilmed også har opnået indflydelse på Trafikstyrelsens vedtagelser af kontrol-muligheder, der lige præcis ikke muliggør en effektiv vejsidekontrol.

Skal problemerne løses, er det pinedød nødvendigt at se nøje på, hvem der har tjent, og stadigt tjener penge på social løndumpning i Danmark, og hvor de er organiseret. ITD og DI-transport springer, som de første i øjnene. Og det til trods for deres altid parlamenterende opfordring om mere bedre kontrol, samtidig med de udøver politisk spin udelukkende for at mindske myndighedernes muligheder.

En vejsidekontrol på cabotage-kørsel kan også, på grundlagt af manglende dokumenter sagtens blive til en tredages forestilling for tungvogns betjentene.Det må være på tide, at de implicerede ministre først og fremmest ser på problemerne med danske øjne.  For fakta er, at de nuværende store problemer er skabt af danske vognmands- og speditionsvirksomheder med postkasseselskaber syd for grænsen og lastbiler på hvide plader og underbetalte chauffører.

Skulle nogle være i tvivl, kan de blot følge vogntogene med hvide plader, og deres cabotage-mønstre, for de fører direkte til de alt andet end sympatiske danske bagmænd, understreger Jens Groot, som, endnu en gang, opfordrer politikerne til at kæmpe for de serøse vognmænd i stedet for alle dem, der, på bekostning af seriøse danske vogmænd og chauffører,  uhindret kan fifle videre.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk