Femern-projekt

Ny dyster tysk Femern-rapport:

Eksperter tror ikke Femern

er økonomisk bæredygtig !

I en tid, hvor politikerne debatterer flere penge til miljø og velfærd, er det rystende, at hverken socialdemokraternes, Venstres og Dansk Folkepartis tillid til prestigeprojektet Femern, er svækket. En ny dugfrisk tysk rapport understreger klart, at skatteborgerne risikerer en ekstraregning på danmarkshistoriens største anlægsprojekt.

Ifølge den ny tyske rapport, som Jyllands-Posten citerer, står tunnelen under Femern Bælt til at miste så mange passagerer, at man vil gå glip af omkring en fjerdedel af de forventede årlige indtægter.

Det rykker i afgørende grad ved vurderingen af, om projektet overhovedet hænger økonomisk sammen, siger Mogens Fosgerau, professor i transportøkonomi på Københavns Universitet. Han bakkes op af flere eksperter. På baggrund af den tyske prognose er der en væsentlig risiko for, at de danske skatteborgere bliver nødt til at træde til og betale for at redde projektets økonomi, siger Mogens Fosgerau.

De tyske myndigheder i Slesvig-Holsten har hyret konsulenthuset Pwc til at analysere, om færgeselskabet Scandlines fortsat vil sejle, når tunnelen efter planen åbner i 2028. Hidtil har det danske projektselskab Femern A/S regnet med, at færgeruten lukker, men ifølge Pwc’s estimater kommer Scandlines til at sejle videre med 593.000 personbiler og 280.000 lastbiler om året.

Det svarer til, at Femern A/S må vinke farvel til årlige indtægter på omkring 880 mio. kr. Femern A/S oplyser, at man ikke vil forholde sig til Pwc-rapportens konklusioner. Kommunikationschef Tine Lund-Bretlau fremhæver over for Jyllands-Posten, at flere danske analyser har vist, at Scandlines vil lukke færgeruten.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk