Flyverskjul

Lobbyisme kontra bremseproblemer:

Kørsels-rekvirenterne er

krøbet helt i flyverskjul

Selv om der, fra 1.januar, er udsigt til højere bøder for dårlige påhængsbremser, har ingen af de store kørsels-rekvirenter meldt noget ud om, hvad de vil gøre for at sikre en god bremse-effekt. Vi har spurgt flere af de store, men ingen har svaret, så de har åbenbart lagt sig i flyverskjul. Det ville være rart, hvis de meldte ud m.h.t. bremserne på tusinder af løstrailere, som dagligt trækkes af selvkørende vognmænd og chauffører. De er magtesløse, hvis de ikke har papir på, at bremserne opfylder lovens krav.

Diskussionen om de dårlige bremser på trailere tog fart i 2005, og siden er der ikke sket noget, som har ændret på problemet, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Dem, der trækker disse løstrailere, risikerer fra 1. januar kæmpe bøder. Derfor bør man kræve skriftlig dokumentation for bremseeffekten. Hvad angår det objektive ansvar, om det er vognmandens, eller den registrerede bruger, ja, det blafrer i vinden, styret af den bedste advokat i retssagen.

Det er overordentlig risikabelt, hvis en vognmand eller chauffør efter 1. januar, tør tilkoble en løstrailer uden skriftlig dokumentation på at bremserne opfylder kravene uden opvarmning af bremserne. De danske lastvogns-synsteder er langt fra alle klædt på til at udføre opgaven. Det er nødvendigt at lægge pres på producenter, synshaller og politikerne.  Det er vognmandens pligt at sørge for, at chaufføren kan udføre sit arbejde på lovlig og forsvarlig måde.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk