Jorden kalder minister

Jorden kalder transportministeren:

Kom ud i virkeligheden

– og tænk lidt realistisk

Det er altså ikke, som Lastbil Magasinet skriver, kun ITD og DTL, der har efterlyst flere statslige parkeringspladser.  FDL har, inden for de seneste par år, gentagende gange både henvendt os til transportministeren og til folketingspolitikerne. FDL har tilmed dokumenteret, hvor mange – eller snarere få – rastepladser der er, hvis man ankommer efter kl. 17 – 18. Derfor kan FDL ikke acceptere transportminister Benny Engelbrechts tilbagelænede holdning i en så væsentlig sag.

I gårsdagens FDL-nyhedsbrev, pegede vognmand Henrik Nicolaisen fra Skælskør netop på den katastrofale mangel på parkeringspladser. Situationen bliver ikke bedre af, at mange af de store aktører på markedet, parkerer deres køretøjer rundt om i de kendte industrikvarterer. Det er efterhånden blevet et mareridt både at køre rundt på Sjælland og finde en ledig parkeringsplads. Jeg tager gerne ministeren med rundt, så han kan se, hvor galt det ser ud, sagde Henrik Nicolaisen.

Transportministeren søger at placere aben hos transportørerne, men det kan altså ikke være en privat opgave at sikre, der er rastepladser nok på statslige pladser, siger Jens Groot, kontorleder i FDL. Jeg er enig i, at de store aktører på markedet, burde sørge for p-pladser til deres mange hundrede ventende chauffører. Men det ændrer ikke ved den kendsgerning, at staten, hvilket vil sige Vejdirektoratet, i mange år har ”overset” de stadigt voksende parkeringsproblemer.

FDL har tidligere belyst, hvor let det ville at fordoble lastbilparkeringen på mange af de nuværende pladser: Græsarealerne skal blot ændres til asfalterede lastbilbåse. Når vi nu har fat i p-problemerne, skal vi ikke glemme, at de sydeuropæisk registrerede lastbiler, som modtager en parkeringsafgift i Danmark fra Færdselsstyrelsen ikke bliver sagsøgt for betalingen i deres hjemland, heller ikke selv om computeren står i Sønderjylland hos moderselskabet.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk