Kurt Beier-sagen

Kurt Beier-sagen trækker fortsat ud:

Hvorfor arbejder politiet

så uendeligt langsomt?

Til trods for, at det nu er over et år siden, at bl.a. Fagbladet 3F, afslørede, at der på skift boede op til 200 udenlandske lastbilchauffører i lejren ved Padborg, er politiets efterforskning af sagen endnu ikke afsluttet. Mange af de lavtlønnede filippinske og srilankanske chauffører tjente ca. 15 kroner i timen, og de fleste boede i uhumske containere eller i uopvarmede lastbilanhængere. Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi, er der fortsat tale om en omfattende efterforskning.

Det skyldes, at der er en række konkrete omstændigheder, som skal være opfyldt, for at der er tale om menneskehandel i straffelovens forstand. Syd- og Sønderjyllands Politi vil ikke oplyse, om der er nogen sigtede eller tiltalte. Men hver eneste af de 26 udenlandske chaufførers ansættelses- og arbejdsforhold skal dokumenteres i sagen mod Kurt Beier Transport A/S. Desuden foregår der stadigt tekniske undersøgelser samt “andre efterforskningsskridt” i Danmark og i udlandet.

Det er ikke desto mindre forståeligt, at 3F´s forbundssekretær, Henning Overgaard, er stærkt utilfreds med den langsomme sagsbehandling. 3F mener ikke, det kan tage så lang tid at finde ud af, hvorvidt lastbilchauffører er blevet udsat for menneskehandel til tvangsarbejde hos Kurt Beier Transport A/S.  Men til trods for, at Center mod Menneskehandel, CMM, har fastslået, at der var tale om menneskehandel, er politiet endnu ikke nået til bunds i den opsigtsvækkende Burt Beier-sag.

CMM´s udmelding afslører, at det er Danmarks hidtil største sag om tvangsarbejde. I alt 74 personer har været ofre for menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark i perioden fra 2009 til november 2018, herunder de 26 chauffører. Men ikke en eneste bagmand er blevet dømt i Danmark for menneskehandel til tvangsarbejde. Bagmænd kan idømmes op til maksimalt 10 års fængsel. Det er anklagemyndigheden, der afgør en eventuel tiltale. Og den afgørelse venter desværre vi stadigt på!

Og så kan vi jo fundere over, hvorfor politiet arbejder så uendeligt  langsomt i en oplagt sag?

Kommentar af Preben von Skjoeth

.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk