Minister på afveje

Transportminister på afveje:

Brugte kostbar tid på at

pleje ITD og valgkreds !

Jeg har fuld forståelse for, at ministre har travlt, når de med jævne mellemrum skal i samråd og lige så ofte skal klippe snøre ved indvielse af selv meget korte strækninger ny vej. Eller holder taler ved organisationers årsmøder og generalforsamlinger. Jeg har naturligvis også forståelse for, at det tager tid at få nye forslag vedtaget, fordi transportområdet ofte splitter Folketinget, så det er svært at aftale langsigtede og tilpas visionære løsninger, der ville holde i mange år.

Men jeg har ikke forståelse for at transportminister, Benny Engelbrecht, formentlig for at for at pleje sin valgkreds som er Sydjyllands Storkreds, mens bunker af uløste problemer, ligger på ministerens skrivebord, afsætter en hel dag til at besøge ITD. Det har naturligvis også været et vigtigt element, at arrangementet i Padborg var et samarbejde mellem ITD og dagbladet JydskeVestkysten. Dermed var ministeren, som er bor i Sønderborg, sikret positiv omtale.

Det er tankevækkende, at transportministeren ukritisk bakker ITD op, for han kan ikke være uvidende om, hvilke metoder, som ITD arbejder med. ITD har i rigtigt mange år været bannerfører for de useriøse danske vognmænd, der via udflagning, postkasseselskaber og fiktive vikarbureauer scorer kagen, mens de med deres sociale dumping, er med til at udkonkurrere seriøse danske kolleger med biler på gule plader og chauffører, som lønnes efter gældende danske overenskomster.

ITD´s landsskadelige virksomhed blev som bekendt indledt af den efterhånden noget flossede Dannebrogsridder, Mogens Therkelsen, som stadigt har en finger med i det beskidte spil. Ingen tror på, at der kun er tale om en fejl ved den eksisterende sag med falske fragtbreve, tilbageholdte biler og fængslede chauffører. Alt det, vidste Benny Engelbrecht udmærket, men alligevel valgte han at deltage i Padborgmødet i stedet for at holde sig væk og være aktiv i sit ministerkontor.

Det havde unægteligt skabt mere respekt, hvis ministeren havde brugt tiden på at løse problemerne med ulovlige hvil på de statslige rastepladser. Og ikke mindst få gearet op om problemerne med den manglende gældsinddrivelse, som ministeren har måttet reagere på, fordi problemet er kritiseret af flere organisationer, bl.a. FDL, og efter at medierne har omtalt sagen, var Benny Engelbrecht nærmest tvunget til at reagere. Så jeg er spændt på, om han virkeligt vil inddrive pengene via inkassobureauer.

Kommentaren af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk