FDL til ministre:

Nummerpladescanner

kan bremse snyderne

I forlængelse af FDL´s minister-spørgsmål om inddrivning af gæld hos udenlandske vognmænd og chauffører, har FDL nu stillet et skriftligt tillægsspørgsmål. Det, FDL vil have svar på, er hvorfor man ikke for længst er begyndt at bruge nummerplade-scannere til at afsløre de udlændinge, som ikke har betalt de udstedte bøder. Når man kan afsløre biler, hvor der f.eks. ikke er betalt vægtafgift eller forsikring, burde det være en smal sag at koble bøde-systemet på.

Færdselsstyrelsen konkluderer, at der dels er store økonomiske omkostninger og dels en manglende mulighed for de danske styrelser, når de skal finde en person eller en virksomhed ud fra en nummerplade-registrering, i hvert fald, hvis nummerpladen tilhører/kommer fra et af EU-landene syd for Danmark – samt fra de lande, som ikke er med i den europæiske union. Derfor har ministeriet under overvejelse at inddrage nogle inkassofirmaer for at inddrive pengene.

I FDL´s optik er det oplagt at anvende moderne teknologi, fordi den giver mulighed for at stoppe synderne, siger kontorleder Jens Groot.  Når man nu i forvejen anvender nummerplade-scannere til kontrol, er det nærliggende også at bruge scannerne i kampen mod dem, der ikke betaler bøderne. Det vil samtidigt være en overkommelig investering at etablere det nødvendige antal scannere, både ved grænserne og på patruljebilerne, fastslår Jens Groot.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk