Registrering

EU rykker Danmark efter register-svigt:

Det halter med registrering

af transport-virksomheder

I betragtning af, at flere ministre, og mange folketingsmedlemmer, har søgt at slå sig op på at proklamere, at Danmark skal være EU´s duks, er det skuffende, at Danmark, sammen med en række andre lande, har modtaget en åbningsskrivelse fra EU, hvor vi opfordres til snarest muligt at iværksætte en opgradering af den fælles sammenkøring af registre vejtransport-virksomheder. Det er flovt at få den slags opfordringer, og det er spændende, hvordan Folketingets Europaudvalg vil reagere.

Udenrigsministeriet har modtaget åbningsskrivelsen, og ministeriet har videresendt skrivelsen til Folketingets Europaudvalg. Da teksten er fortrolig, kan FDL, af gode grunde, ikke offentliggøre tekstens reelle ordlyd. Men samtlige lande er for længst blevet bedt om at opgradere sammenkoblingen mellem deres nationale registre over vejtransport- virksomheder og dermed få implementeret den ny version af det europæiske register over vejtransport- virksomheder.

Udover Danmark, har følgende lande modtaget åbningsskrivelsen: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Det Forenede Kongerige, Italien, Malta, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Spanien, Tjekkiet og Ungarn. Formålet med sammenkøringen er helt klart at få styr på registreringerne på tværs af landegrænser, og med de enorme problemer, der er inden for både national og international vejtransport, burde det være en højt prioriteret opgave at få den længe ventede opgradering gennemført.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Jan E. Jørgensen, som er formand for Folketingets Europaudvalg. Men vi følger sagen op. Ikke mindst fordi vi har en mistanke om, at de højt gagerede lobbyister måske har en finger med i spillet, fordi der er en lang række vejtransport-virksomheder, som absolut ikke bryder sig om fælles europæiske registre.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk