Bremsemøde

Tilmeld dig til FDL´s bremsemøde:

Kom ind i kampen og

undgå de store bøder

 Debatten om ”sovende bremser” fortsætter med uformindsket styrke, og meningerne er blandt fagfolk stærkt delte. Men nu giver FDL vognmændene en mulighed for at få skabt klarhed over problematikken. Det sker ved et bremse-møde, som afvikles lørdag den 24. august på Hejse Kro ved Fredericia. Mødet indledes kl. 09.00 og slutter omkring middagstid. Mødet er vigtigt, ikke mindst fordi vi fra 1. januar 2020 får forhøjede bødetakster.

Med den debat, vi på det seneste har oplevet, opfordrer FDL vognmændene til at møde op, ikke mindst fordi mødet vil afsløre, hvor let det egentlig er at undgå de evindelige bremse-problemer, siger kontorleder Jens Groot. Det er i hvert fald stensikkert, at deltagerne vil opnå en viden, som kan hindre risikoen for kæmpemæssige bøder og kostbare værkstedsbesøg.

Mødets hovedpunkt bliver et indlæg af bremsespecialisten René Lundegaard. René er en af Danmarks førende eksperter på området, og han vil orientere om, hvad den enkelte vognmand kan/bør gøre for at have styr på påhængskøretøjernes bremser. Desuden vil FDL orientere om risiko-elementerne. Desuden vil politiassistent Kaj Klaustrup fra Tungvognscenter Øst være til stede med en bremsestand.

Desuden vil FDL orientere om de risiko-elementer, der altid er i en travl arbejdsdag, fortsætter Jens Groot. Kører du, f.eks. med anden mands/firmas løstrailer, er det dig, der får bøden, hvis du tages i en kontrol. Og hvorfor løbe en kæmpe risiko for en bøde i en størrelsesorden, det måske er svært at betale?

Den enkelte vognmand er ganske enkelt pisket til at tage sine forholdsregler. Du er altid nødt til at stille krav til bremsernes tilstand, også hvis/når du anvender en anden mands/firmas påhængskøretøj.

Dokumentation fra synshal er muligt i nogle synshaller, så vælg en sådan. Føler du ikke, at påhængskøretøjet bremser, når du aktiverer forvognens bremser, er du i en betydelig risikozone. Med sovende bremser, er bøden for chaufføren 6.000 kr., og som selvkørende er det 10.000 og efterfølgende bøder dobles op hver gang.

Loven siger når køretøjer køres som synsfri sammenkobling, skal køretøjet medbringe original registreringsattest eller en godkendt kopi af samme, som kan købes hos Motorregisteret under SKAT.

Bremseattesten fra seneste syn, skal opbevares sammen med registreringsattesten. Men kom nu ind i kampen, og vær medbestemmende om din virksomheds skæbne, lyder det afslutningsvis fra Jens Groot, der samtidigt oplyser, at sidste frit for tilmelding er den 19. august.

Redaktion. Preben von Skjoeth

Det koster en bondegård, hvis man bliver taget med ineffektive bremsere i en kontrol.

(foto: psk)

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk