Ring 5 i fare

Blå blok i kovending:

Opbakningen til Ring 5 

er ved at smuldre væk

Der er nytænkning på vej i blå blok, for hverken Venstre eller de konservative har planer om at arbejde videre med etableringen af en Ring 5-motorvej ved hovedstaden. Det var ellers en klart prioriteret opgave i den investeringsplan, som blå blok havde udarbejdet. Den specifikke Ring 5 er dermed formentlig helt ude af billedet.

Så med en dalende politisk opbakning til en ny motorvej fra Køge syd for København op til Frederikssundsvej 35 kilometer længere mod nord, smuldrer det med interessen. En ny motorringvej gennem den sydvestlige del af hovedstadsområdet var ellers centralt for VKLA og Dansk Folkeparti.

Heller ikke i Dansk Folkeparti er der opbakning til at bruge godt seks milliarder kroner til en Ring 5-motorvej, som skærer igennem en række forstadskommuner, hvor der har lydt høje protester mod en sådan motorvej.

Hos De Konservative er partiets nye transportordfører, Niels Flemming Hansen, ikke helt tilfreds med, at partier bag blå bloks investeringsplan nu begynder at undsige delelementer i aftalen.

Vi står fast på de aftaler, vi har indgået. Men det er samtidig klart, at næste skridt er et spørgsmål om, hvad der nu bliver det muliges kunst, og der er ting, som står højere på vores liste end en Ring 5, siger han.

Mens både Det Radikale Venstre, Enhedslisten og SF har meldt sig imod en Ring 5, indgår den nye motorvej som en mulighed i den investeringsplan, Socialdemokratiet lagde frem i januar.

Socialdemokratiet har imidlertid hverken taget entydigt parti for eller imod Ring 5. Men transportminister Benny Engelbrecht (S) mener fortsat, at den er relevant at diskutere, når han sætter sig for bordenden og skal forhandle en ny investeringsplan på plads.

Benny Engelbrecht vil indkalde alle Folketingets partier til forhandling med det mål at lande en så bred politisk aftale som muligt. I den forbindelse vil det være relevant også at drøfte Ring 5. Venstre og Konservative har andre planer, som FDL-Nyt senere vil komme nærmere ind på.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk