road

Road pricing igen på bordet:

Ideologi kontra sund fornuft

Der er vist ingen, der er i tvivl om, at de fortsatte regeringsforhandlinger er en kamp mellem ideologi og sund fornuft. For flere af de krav, som Enhedslisten SF og de ”radigale” har fremlagt, er så urealistiske, at det skriger til himlen. Det virker nærmest som om Morten Østergaard og Pernille Skipper er ultimative i deres krav for at kunne støtte en ren socialdemokratisk regering.

Som FDL tidligere har været inde på, har vi alle en pligt til at værne om miljøet, men det er ubegribeligt, at den yderste venstrefløj nærmest er hysterisk, blot for at man kan ”prale” med at være duks i EU. Lidt mere realitetssans ville unægteligt gavne den fremtidige dialog. For som situationen er lige nu, behøver man ingen studenterhue for at forudse, at alle må give sig,

Det kom i løbet af weekenden frem, at støttepartierne vil indføre Road pricing, men det vil kræve en total omlægning af skatter og afgifter for alle typer biler. Nu er snakken om Road pricing ikke ny, men nu forstærkes den, fordi venstrefløjen helt åbenlyst til have biltrafikken til at betale for nogle af de rigtigt mange milliarder, som der mangler for at kunne finansiere de urealistiske miljøkrav.

FDL siger klart nej til Road pricing, ikke mindst fordi vognmandsbranchen i forvejen er plaget af høje afgifter. Hvis der skal indføres Road pr icing, er det en betingelse, at hele afgiftssystemet ændres, og det kommer til at koste dyrt. Mange trafikanter vil vælge alternative ruter, og Road pricing vil fordyre godstransport på gummihjul. Det er så let at kræve Road pricing, men åbenbart svært for venstrefløjen at erkende hele problematikken med hensyn til finansiering og til at undgå en forskelsbehandling af dem, der bor i yderområder.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk