Snebro

Kong vinter nærmer sig:

Det er dyrt ikke at fjerne

sne/is fra køretøjets tag!

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at de nye bødetakster, der træder i kraft ved årsskiftet, kan blive en kostbar ekstra udgift for dem, der ikke har orden i tingene. Og det er ikke kun bremserne, som har været gennem en lang, og følelsesladet, debat, det drejer sig om. Vinteren nærmer sig så småt, og så er det vigtigt at undgå is på taget af køretøjet, for har du ikke fjernet isen, og der sker noget, får du en bøde, der kan mærkes.

Derfor er kravet om snebroer rundt om i Danmark yderst relevant. Så hvis der er sne eller is på taget, skal du, ifølge LOV nr. 556, og vær opmærksom på, at L202 handler om skærpende omstændigheder.  Det kan f.eks. være is/sne på taget, som ikke er fjernet, inden lastbilen kører ud på offentligt vejnet. Og det koster 5.000 kr.

Den selvkørende vognmand eller chaufføren har ansvaret for at løstrailer/container er isfrie inden der køres, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Men i første omgang er det virksomheden, hvor løstrailere og containere har været opmagasineret, parkeret for af/på læsning, som har ansvaret for at materiellet er transportklar, når der bestilles afhentning.

Hvis virksomheden ikke selv kan klare opgaven, men vælger at betale vognmand og /eller chauffør for at løse opgaven, skal der stilles en sikkerhedsmæssig forsvarlig sne bro til rådighed. Får vi en vinter med frost, får vi også is/sne, og hvis chaufførerne håndhæver deres ret, så går Danmark i stå. Ingen problemer med overhalingsforbud, dårlige bremser bliver heller ikke noget problem.

På DTC ved Vejle, betaler man for lastbilparkering, så her er snebroen selvfølgelig sat op, og til rådighed i hele vinterperioden. Områdets virksomheder kan henvise lastbilerne til at benytte snebroen, inden de kører. Der er oseaner af stillads-materiale i Danmark, det er kun et spørgsmål om at tage ansvaret på sig. Skal det nås inden Kong vinter kommer, er det nok ved at være sidste udkald.

Fakta om snebroer

Andre Transportvirksomheder og industriområder stiller også sne bro til rådighed se https://snebroer.dk/ Ifølge det viste kort materiale er der langt mellem tilbuddene.

  • Det nordlige Jylland kan tilbyde 5 stk.: Vitten – Skive – Grønlandshavnen – Frederikshavn – Hirtshals.
  • Vestjylland kan tilbyde 3 stk.: Herning – Skjern – Esbjerg.
  • Østjylland kan tilbyde 11 stk.: Fra Aarhus til Kolding er pænere besat, så kniber det igen mod syd, der er 3 steder inklusiv Padborg Toldplads.
  • Fyn kan tilbyde 1 stk.: Tietgenbyen.
  • Sjælland kan tilbyde 10 stk.: fra Roskildevej mod syd til Ringsted, derfra er der Næstved – Sakskøbing.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk