Trafik

Skælskør-vognmand til politikerne:

Sjælland har udviklet sig til

et stort trafikalt mareridt

Debatten omkring de konstant stigende trængsels-problemer er næsten endeløs, for alle trafikanter råber på flere, og bedre veje. I sidste uge gennemgik vi, i et nyhedsbrev, nogle af de værste strækninger, men langt fra dem alle. For situationen er faktisk ret alvorlig, dels fordi vi mister milliarder på at holde i kø. Dels at de mange kødannelser går ud over det miljø, alle Christiansborg-politikerne, ifølge deres vildt overdrevne valgløfter, vil forbedre.

Når vi taler om virkelige trængsels-problemer, må vi ikke glemte ring 3 i København, og Helsingør motorvejen. Det kan være et mareridt ind og ud af København i myldretiden. Det siger vognmand Henrik Nicolaisen fra Skælskør, og mangeårigt medlem af FDL‘s bestyrelse. Der er selvfølgelig også Kalundborg Slagelse landevejen og Hillerød motorvejen plus forlængelsen af samme. Lige præcis disse strækninger, trækker ofte tænder ud.

Specielt er også Køgebugt motorvejen, som i visse perioder er en særlig problematisk strækning, så der er nok at tage fat på for de politikere, der skal fordele pengene til den ny trafik-aftale. Man kan vente sig det værste, fordi rød blok nok satser mere på den kollektive trafik. Men politikerne skal bare være klar over, at hvis ikke vi snart får et bedre vejnet, brænder det sammen. Så vil det blive endnu mere problematisk at få gods og varer frem til kunderne.

Mens vi er ved det, så er parkering af lastbiler i det meste af Københavnsområdet særdeles kaotisk, fortsætter Henrik Nicolaisen. Alt er snart lukket. Der er selvfølgelig Avedøre, men der holder så mange østbiler i dagevis, og et hav af campingvogne, personbil trailere, slæder til indlejrer, samt tomme trailere. Jeg tror, det er nemmere at vinde i Lotto, end at finde en plads der. Sådan er situationen alle steder, men ingen gør noget for at forbedre situationen.

Nordhavnen hos Dyreby er lukket, fordi der bygges nye boliger. Gør vi os den fejl at nærme os København efter 16.00, er Solrød, Karlslunde og lastbil-parkering i Tåstrup fyldt med østbiler og enkelte danske biler. Vi er nødt til at øge presset på politikerne. Og det haster, for trafikken er rigtigt mange steder i Danmark sandet til, fordi man, i stedet for langsigtede planer, har lavet lappeløsninger, som besværliggør transporten ud til kunderne, siger Henrik Nicolaisen.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk