Regeringen på tilbagetog i kampen mod CO2-udslip:

Kun fem byer får miljø-zoner

Stik mod alle forventninger, bliver det kun Danmarks fem største byer, der får mulighed for at etablere nye miljø-zoner som et værn mod luft- og dieselforurening fra biler, især varebiler og lastvognstog. Beslutningen har vakt vrede og frustration hos borgmestre i en lang række andre kommuner, hvor man havde håbet at kunne følge med udviklingen gennem ekstra miljø-zoner.

Det er udelukkende København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg, der får mulighed for at indføre skærpede miljø-zoner med særlige krav til dieseldrevne lastbiler og busser over 3,5 ton. Når skuffelsen er stor andre steder, er det fordi der af et tidligere notat fremgik, at byer med flere end 25.000 indbyggere, ville få mulighed for at etablere de stærkt omdebatterede miljø-zoner.

Men i stedet for et sted omkring godt 40 byer, bliver det kun de nævnte fem områder. Socialdemokratiet støtter borgmestrenes kritik og vil tage spørgsmålet op. Det siger partiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen. Der vil være en gevinst ved at tage miljøzonerne med både i forhold til befolkningens livslængde og livskvalitet, men også i forhold til økonomien.

For man sparer samfundet for nogle udgifter, når folk ikke får hjerte-kar-sygdomme og luftvejssygdomme. Så jeg håber, at vi kan få presset regeringen i en mere ambitiøs retning, siger Christian Rabjerg Madsen. Forslaget om nye, stramme miljø-zoner, er ellers en vigtig del af regeringens klimaudspil, so blev præsenteret i tirsdags, den 9. oktober, men endte i stort set ingenting.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk