Frustreret efter forgæves overhalings-anmeldelse:

Kontrol skal ske døgnet rundt

Er det frustration, eller manglende uddannelse hos nogle betjente, borgerne oplever, når de møder en negativ, afvisende attitude ved henvendelse på 114 det landsdækkende vagtnummer hos Politiet? Drejer det sig om lastbiler og deres færden på de danske lande- og motorveje, skal man ikke regne med den store hjælp, og som i tilfældet fra E45 fredag morgen, hvor en lastbil overhaler tre andre lastbiler på stribe, og som anmelderen, der kørte i den bageste af tre lastbiler, skriver, kørte han 86 km i timen, mens overhalingen foregik med betydelig højere fart.

Efterfølgende henvendte politiet sig til chaufføren, som så kunne informere betjentene om, hvor lastbilen nu holdt parkeret. Der blev derefter sendt en patruljevogn, bemandet med erfarne færdselsfolk, til det pågældende sted. Men de erfarne betjente, som de omtales, kunne ikke konstatere fejl i den udlæste tachograf. Derved faldt anmeldelsen, og sagen, i første omgang til jorden, mens den pågældende anmelder stadig, undrer sig. Dels over politiets reaktion og dels over, at betjentene ikke var i stand til at konstatere fejl.

Lastbil-kontrol er slet ikke for erfarende færdselsbetjente, siger FDL´s kontorleder, Jens Groot og fortsætter: Lastbil-kontrol kan kun udføres korrekt af eksperter med års erfaring på området, og dem er der for få af. Det er desværre et nedprioriteret område hos Rigspolitiet og danske politikere. Som FDL gentagne gange har givet udtryk for, skal kontrollen virke og være forebyggende, hvilket er ensbetydende med, at der skal kontrolleres 24/7/365. De udenlandske, samt nogle danske chauffører, respekterer ikke den mangelfulde tungvognskontrol i Danmark.

Nu har der lige været multi-kontrol på Fyn og Ejer Bavnehøj, og alle ved udmærket, at lige så snart opsætning af skilte begyndes, sendes de elektroniske beskeder rundt mellem chauffører og speditører. Det slås op på Facebook, på Twitter og Instagram, så alle indviede, i løbet af ganske få minutter, er advaret. Men hvis tungvognsfolkene også havde koncentreret sig om det parallelle vejnet til motorvejen havde man, måske de første par gange, fået fat i nogle af dem, som bevidst vil snyde, og samtidig mener, at de er klogere end politiet, lyder det fra Jens Groot.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk