FDL´s nyhedsbrev inspirerede Enhedslisten:

Hyllested-spørgsmål om

den mangelfulde kontrol

Jeg forstår udmærket intentionerne i FDL´s nyhedsbrev om den mangelfulde tungvogns-kontrol, og jeg blev inspireret til at stille spørgsmål til justitsministeren og Retsudvalget. Det siger Enhedslisten Henning Hyllested, som er et af de, relativt få, folketingsmedlemmer, som ved, hvordan der snydes inden for godstransport på gummihjul. Noget, Henning Hyllested, sammen med bl.a. Dansk Folkepartis Kim Christiansen, har søgt at bekæmpe.

FDL´s seneste nyhedsbrev vedr. den mangelfulde tungvognskontrol, førte til nedenstående spørgsmål. Svaret vil sikkert blive, at det er (tungvogns)politiet selv, der tilrettelægger kontrolindsatsen. Det er ikke noget, Folketinget skal blande sig i, fortsætter Henning Hyllested fra Esbjerg.

Jeg ved imidlertid fra nogle tungvogns-betjente, at de bliver forhindret i at udføre en effektiv kontrol – mange gange i form af to mand i en patruljevogn i et terminal-område i et par dage eller en uge. Ligeledes, at de store multikontroller skal suppleres med andre former for kontrol i stil med det, jeg spørger til, og som FDL er inde på i nyhedsbrevet, siger Henning Hyllested.

  • spørgsmål

Udvalgsspørgsmål (MFU)

Spørger: Henning Hyllested
Minister: Justitsministeren
Udvalg: REU

Spørgsmål:
Ministeren bedes redegøre for, om tungvogns-politiet er opmærksom på, at chauffører, vognmænd og speditører rundsender elektroniske beskeder via opslag på Facebook, twitter og instagram, så snart politiet gør klar til tungvognskontrol på motorveje og tilhørende rastepladser, og således i løbet af få minutter advarer chaufførerne i det pågældende område om den forestående kontrol.

I den forbindelse bedes ministeren redegøre for, om der i forbindelse med tungvogns-kontrollerne på motorveje og tilhørende rastepladser, i nogle tilfælde foretages kontrol af det omliggende/”parallelle” vejnet, idet det må formodes, at en del af de chauffører, som er blevet advaret om, at en tungvogns-kontrol er under opsejling eller er etableret, vil forlade motorvejsnettet. måske især de chauffører, som ikke har ”rent mel i posen”.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk