Debatten om ulovligheder:

Hvad med udlændingenes CO2?

I disse grønne tider, sidder jeg og får en grim tanke. Sådan lyder det fra vognmand Leif Therkelsen fra Bække i det sydlige Jylland. For det kan vel ikke passe, at vore politikere, – røde som blå – er så utroligt uinteresseret i at gøre op med det faktum, at der kører flere hundrede udenlandske lastbiler, permanent rundt i Danmark, vel at mærke ulovligt, som alle har et CO2-udslip, fortsætter Leif Therkelsen.

Et pænt CO2-regnskab ser jo godt ud, fordi der er stemmer i tiltag, der gavner miljøet, og som uden tvivl, bliver et varmt emne ved det kommende valg. Men sagen er jo desværre den, at disse, flere hundrede udenlandske lastbiler, ikke tæller med i statistikkerne som CO2-forurenende lastbiler. Og det til trods for, at de permanent kører rundt i Danmark, hvilket de jo egentlig burde. Men det pynter jo gevaldigt på Danmarks samlede CO2-regnskab, når disse udenlandske, ofte danskejede lastbiler ikke tæller med.

Når man tænker på, at transport med udenlandske lastbiler får lov til at fortsætte, på trods af flere tusinde tabte danske arbejdspladser, kan man undre sig. Det medfører manglende skattekroner til gavn for dansk velfærd, og så selvfølgelig ulovligheder, som planlagt vedvarende cabotage-kørsel, og det faktum, at øst chaufførerne “bor” i lastbilerne i mange måneder, inden de får en tur hjem til familien i en minibus. Så kunne ovenfor stående tanker, om CO2-regnskabet vel godt være ganske relevante.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk