FDL til tre ministre og deres udvalg:

Snak nu sammen og få

løst de bødeproblemer

I forbindelse med en voksende frustration blandt danske vognmænd og chauffører over den uretfærdige forskelsbehandling, der er m.h.t. opkrævning af bøder til danske og udenlandske vognmænd/chauffører, har FDL sig ny dialog med de respektive ansvarlige. FDL har kontaktet skatteminister Morten Bødskov, justitsminister Nick Hækkerup og transportminister Benny Engelbrecht. Desuden er en kopier af brevene og dokumentation, sendt til skatteudvalget, retsudvalget og transportudvalget.

Som FDL tidligere har været inde på, og som også Lastbil Magasinet har omtalt, er det komplet urimeligt, at SKAT ikke overdrager ubetalte udenlandske bødeforlæg til Gældsinddrivelsen. Der er, som tidligere omtalt, siden 1. 2019 i år, uddelt 2.847 bøder på hver 2.040 kr. til udenlandske chauffører, men kun 382 af dem har betalt bøderne. Derved går statskassen glip af langt over fem millioner kr., mens seriøse danske vognmænd, fuldt forståeligt, føler sig godt og grundigt til grin.

Seriøse danske vognmænd og chauffører, kæmper i forvejen mod danske kolleger og kørselsrekvirenter, som i stor stil anvender social dumping til at udkonkurrere danske vognmænd, hvis biler er registreret i Danmark og hvis chauffører aflønnes efter gældende danske overenskomster. Sådan lyder det fra kontorleder Jens Groot, der ikke lægger skjul på, at forskelsbehandlingen er en hån mod seriøse vognmænd, der betaler dansk skat og bogstaveligt talt, bidrager til at holde samfundet kørende.

Når der, som i dette tilfælde, er tre ministerier og deres respektive udvalg indblandet, risikerer vi måske, at de enkelte ministerier sender aben videre til andre, men den helt urimelige forskelsbehandling skal stoppes. Det er bekymrende, at transportminister Benny Engelbrecht mener, at det bliver for svært at inddrive pengene, men så må Engelbrecht og kollegerne altså geare op. Ellers mister vi da den sidste rest af tillid til det politiske system, der gang på gang lukker øjnene for urimeligheder.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk