Borgerforslag kræver 50.000 underskrifter:

Stærkt sammenhold den

eneste spinkle mulighed

Det er et friskt initiativ, som en gruppe danske chauffører har taget ved at forsøge at samle tilslutning til et borgerforslag for at gå mod de planlagte bødestramninger. Et Borgerforslag kræver 50.000 underskrifter, og det er spændende, om det vil lykkedes for gruppen at samle tilstrækkeligt med underskrifter. Det vil kræve et virkeligt sammenhold i kredsen af danske chauffører, og deres vognmænd, men sammenhold har hidtil ikke været branchens bedste varemærke.

Der har i den seneste tid været hektisk aktivitet på bl.a. Facebook, hvor forskellige grupperinger har søgt at få alle med. Men det kræver virkeligt sammenhold. I de knapt 40 år, jeg har arbejdet for FDL, har jeg oplevet ikke så få situationer, hvor der var lagt op til aktioner, strejker, blokering af specielt udvalgte færger og lignende. Men stort set hver gang, har der været sprækker i sammenholdet, og derfor langt de fleste tiltag og aktioner endt som det rene ingenting.

Problemet med de kommende giga bødetakster er imidlertid så voldsomt, at ethvert fornuftigt tænkende menneske burde kunne skrive under. Og det hvad enten man er chauffør eller intet har med branchen at gøre. Problemet er at få budskabet langt nok ud. Vi skal fastholde, at det er urimeligt at straffe vognmænd og chauffører for sikkerhedskritiske fejl og mangler som f.eks. dårlige trailer-bremser. For det er, hvad man dagligt risikerer ved at koble en trailer på trækkeren.

I gruppens forslag lyder det blandt andet, at ” i stedet for at de nye bødetakster kun omfatter chauffører, skal de omfatte alle indregistrerede køretøjer, eller som minimum alle indregistrerede køretøjer til erhvervsbrug, uanset størrelse og vægt, for at øge rimeligheden af de skærpede bødetakster hele landet over trafiksikkerheden. Ellers skal nye bødetakster annulleres”. I min optik er det en argumentation, man kun kan støtte, så herfra held og lykke med Borgerforslaget.

Det kan måske vække de slumrende politikere til dåd!

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk