Bremseproblem indlæg fra FDL  4.

Vælges den rette aksel, kan bremse % leveres.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL, har gennem længere tid arbejdet med og skrevet om, et efterhånden gammelt problem, manglende bremsekrafts % på påhængs-køretøjer. Spørger man hos myndighederne, er det vognmændenes ansvar, og det antydes mellem linjerne, at det skyldes dårlig vedligeholdelse? Kunne det tænkes det var dårlig udstyret påhængskøretøjer, med dårlig akselbestykning, som sælges til Danske vognmænd? Noget kunne tyde derpå.

Alle påhængskøretøjer som sælges i Danmark, er godkendt efter papir udsendt af Færdselsstyrelsen. Det er Færdselsstyrelsens ansvar at de i Danmark leverede påhængskøretøjer, også opfylder de af Færdselsstyrelsen stillede krav, til bremsekraft %. Det er også Færdselsstyrelsen, som føre opsyn med, de af dem til formålet godkendte synssteder, der skal kontrollere at påhængskøretøjet også er bestykket i henhold til godkendelsesdokumenterne, og leverer den påskrevet bremsekrafts %.

Ikke alle Danske Vognmænd, finder sig længere i de manglende bremsekrafts %, på deres påhængskøretøjer. Der stilles krav ved nyindkøb, aksel typer og deres bremse bestykning, bliver nøje pointeret og nedskrevet i købsaftalen, nøjagtig lige som alle andre krav til produktet bør gøres. Der er ikke tale om en standart aksel bestykning, den er efter vognmandens ønsker, leverandøren har beregnet og tilpasset sættevognen uden problemer.        Link: https://issuu.com/sandgreen/docs/dtl_8-19_web/30?ff

Danske Vognmænd! konklusionen kan kun være! tag ikke altid myndighedernes godkendelser som fyldestgørende. Når myndighederne ikke kan, må du selv tage ansvaret på dig. Du får det alligevel trukket ned over hovedet. Så køb ikke katten i sækken, stil skriftlige krav om aksler og bestykning, hvis du vil havde gode bremser, som uden problemer og opvarmning altid kan levere de bremsekrafts % der loves og kræves.

Danske vognmænd! FDL vi ved hjælpen findes derude, i den anviste artikel har indehaveren af JAD Transport A/S, Jens Aage Daugaard, vist en vej til gode bremser, som altid lever op til % kravet for bremsekraft. Følger du også denne vej?

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44