Dansk BAG

Trods behov for mere effektiv kontrol:

Hvorfor nu skepsis mod 

et neutralt dansk BAG?

Med mindre man har personligt dårlige erfaringer, som f.eks. nidkærhed, eller der er politisk ideologiske årsager bag, forstår jeg ikke, at der stadigt er en udbredt skepsis mod et dansk BAG. For hvis man har rent mel i posen, burde ingen frygte en neutral og objektiv kritisk kontrol. En kontrol, som tilmed ville være et væsentligt bidrag til at få fjernet mange af de daglige ulovligheder.

Men det er klart, at hvis man, som de fleste, hvis ikke alle, af de helt store speditører og kørselsrevirenter, kører efter jungleloven, så er det fuldt forståeligt at udtrykke skepsis, og via højt lønnede, og dygtige, lobbyister, skabe usikkerhed hos politikerne på Christiansborg. For når snyderne dagligt slipper om ved at bryde reglerne, er de naturligvis slet ikke interesseret i mere kontrol.

Kan man forestille sig, at vognmænd, chauffører og politikere nærer en vis frygt for, at et dansk BAG ikke vil være neutralt nok? For det er jo ikke ligegyldigt, hvem der bliver en del af en sådan enhed. Forhenværende vognmænd vil nok blive beskyldt for ikke at være neutrale nok, og når det drejer sig om politifolk, tror ingen rigtigt på en tilstrækkelig effekt. Men giv det dog en chance.

I min optik vil et neutralt dansk BAG være en meget klar styrkelse af den hidtil alt for mangelfulde kontrol. Et dansk BAG bør bestå af personer, som kender alle fiduser og smuthuller. Og det skal være mennesker, der ikke kunne drømme om at se gennem fingre med alvorlige forseelser, men som også er humane med hensyn til mindre, ikke sikkerhedsmæssige, overtrædelser.

Noget helt andet, er den politiske skepsis og modstand. Uanset om det nu er ideologi, eller at man kun vil acceptere politimæssig kontrol, er det altså tvingende nødvendigt med en skærpet kontrol. Emnet har flere gange været oppe på Christiansborg, men er, gang på gang, nedprioriteret. På det seneste har Venstre meldt ud, at man vil overveje et dansk BAG. Men hvor står de andre partier?

Kom dog ud af busken, hvis i virkeligt vil hjælpe de seriøse danske vognmænd og chauffører i deres ulige kamp mod de mange snydetampene og deres lidt for dygtige lobbyister og politikervenner

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk