Gældsindrivelse

Unfair bøde-opkrævning:

Hvorfor inddrager SKAT

nu ikke Gældsstyrelsen?

I betragtning af, hvor mange gange FDL har henvendt sig til såvel skatteministre, Justitsministre og transportministre, og deres udvalgsformænd, er det utroligt, at der ikke sker noget m.h.t. gældsinddrivelse af bøder til udlændinge. Som det fremgår af dagen udgave af Lastbil Magasinet, er der siden 1. januar i år, uddelt 2.847 bøder på hver 2.040 kr. til udenlandske chauffører, men kun 382 af dem har betalt bøderne.

Hvilket vil er ensbetydende med, at statskassen, alene på disse P-bøder, går glip af langt over fem millioner kr. I FDL undrer vi os over, at SKAT ikke har inddraget Gældsstyrelsen, for det er jo der, man skal hente pengene ind, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Ikke for specielt at jagte udlændinge, men det er horribelt, at SKAT på denne måde har været med til at øge konkurrenceforvridningen.

Det er komplet horribelt, og en hån mod seriøse danske vognmænd og chauffører, at udlændingene slipper, mens danskerne må betale ved kasse 1. Det er fuldt forståeligt, at vores medlemmer og deres kolleger over det ganske land, er frustrerede. FDL har flere gange skrevet om det samme problem, som man nu også kan læse om i medierne, forstår det hvem der kan. Hvorfor reagerer politikerne ikke?

Læser de ikke de samme medier?  Hvad skal vi egentlig med en 25 timers parkerings begrænsning, på de danske restpladser, her fylder udenlandske lastbiler en betydelig del. Vi fik 25 timers begrænsning i et forsøg på at få stoppet udenlandske chauffører ulovlige ugehvil i lastbilen, og det var en god ide, men den virker altså ikke, og det er danske chauffører som betaler bøderne for den ulovlige parkering 2040 kr.

De udenlandske chauffører smider blot parkeringsvagternes bødeforlæg væk, mens de griner af, som de siger syd for grænsen ” Die blöden Dänen“. Men hvor længe, skal vi blive ved med at finde os i den helt urimelige forskelsbehandling. Er vi ikke nået dertil, hvor nok er NOK? Det mener FDL i hvert fald. Men hvordan får vi vækket de slumrende politikere og deres højt lønnede embedsmænd?

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk