Er det grotesk eller hvad?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL kan læse at fragt omkostningerne på 40 fods container fra Kina er steget fra 20.000 dkk. til 120.000 dkk., og de 100.000 dkk skal indbetales til rederiet inden 40 fods containeren udskibes, hvis ikke bliver 40 fods containeren stående på kajen i Kina.

Kunne Danske vognmænd lære noget af rederierne? Ja det kan de. Det drejer sig om rettidig omhu, som en markant skibsreder har sagt mange gange. Fragt raterne skal op så der er økonomi til højere lønninger. Vognmanden skal også have økonomi til løbende selv at oplærer og uddanne de chauffører hans virksomhed skal bruge.

Parolen må være som hos rederierne, lad godset stå når prisen er under din kostpris.

Kom bare i gang, chaufførmangel i Danmark har i høj grad noget med økonomi og vognmands initiativ at gøre, så de forhøjelser på 20/30 % Ole på Sjælland skrev om tidligere er meget realistiske, og især når de holdes op mod de 500 % en 40 fods container er steget i fragt fra Kina til Danmark. Sæt bare i gang.

Chauffør erfaring fås ikke på dåse eller på en skole eller på et kursus. Chauffør erfaring er noget chaufføren får når han arbejder hos en vognmand og det koster penge og det har det altid gjort. Det er et problem når oplæringspengene spares væk, og chaufførmanglen opstår. Det ikke rettidig omhu.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44