Fatal skiltning

Fatal skilt-ændring på statens rastepladser:

Campister har frit spil på

lastbilernes P-plads-båse

Efter at Vejdirektoratet har ændret skiltningen på samtlige statens rastepladser, er der pludseligt lagt op til, at campisterne overtager de tidligere parkeringspladser, som var forbeholdt lastbilparkering. De tidligere markerede lastbil-parkeringsbåse findes ikke mere. Nu er de blot markeret med et P – og en tidsbegrænsning på 25 timer. Hvilket er ensbetydende med, at alle type biler, som ikke overskrider markeringen af båsene, frit kan parkere der, da de 25 timer gælder for alle parkerede biler.

Det er både rystende, og uforståeligt, at Vejdirektoratet har foretaget denne ændring, siger en frustreret Jens Groot, kontorleder hos FDL. Ikke mindst i betragtning af, at man i Vejdirektoratet er vidende om, at parkeringsproblemer for lastbiler i daglig drift er enorme på både E 20 og E 45 fra Kolding op til Aahus nord, samt flere steder øst for Storebælt. Det ved alle, som, i aften- og nattetimer, kører på disse strækninger, og vi oplever endnu en komplet idiotisk skrivebordsafgørelse.

Derfor er det relevant at spørge, hvor vores politikere er i denne sag? FDL er godt klar over, at der ikke sker noget under regeringsforhandlingerne, men det ville være yderst interessant at få svar på, om det er med politikernes velsignelse, direktoratet har foretaget disse ændringer, fortsætter Jens Groot. Kan ledelsen i Vejdirektoratet enerådigt skalte og valte med lastbilernes parkeringsmuligheder? Eller er det FDM og Dansk Camping Union, som styrer dette besynderlige forløb?

Vi ved af gode grunde ikke, om transportminister Ole Birk Olesen sover godt om natten, men det er i hvert fald indlysende, at han har sovet i timen ved at acceptere denne helt urimelige behandling af de mennesker, som via transport af gods, holder Danmark i gang, igen skal holde for. Det er efter FDL´s opfattelse mildest talt uartigt, fordi det forringer mulighederne for at holde lovpligtige pauser og hvil. Så det er helt klart en OM´er for både embedsmændene og politikerne.

Det er fatalt, at en transportminister kan godkende en ordning, som alt andet lige øger risikoen for mega store køre- hviletidsbøder bøder, til dem, der ikke kan få en ledig plads til at holde hvil og pauser. Når man ved, at et manglende, og godkendt, natligt hvil, nemt kan udløse en bøde i størrelsen 15.000 kr. Fortjener vognmands-erhvervet virkeligt så ligeglade politikere? Nej. Og svaret herpå må ganske enkelt være, at de passive politikere, fortjener et velplaceret lods i rumpen.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk