Contino etablerer stort p-anlæg til chaufførerne:

Men projektet rejser flere spørgsmål

Contino i Padborg er langt fremme med etableringen af en udvidet p-plads med 7000 kvadratmeter. Man mangler faktisk kun at få lagt belægnings sten. I menigmands øjne, lyder det som et projekt, hvor der tages hensyn til de mange, hovedsageligt, udenlandske, chauffører, men i vognmandsbranchen rejser projektet alligevel en række, uafklarede spørgsmål.

Projektet skal sikre, at chaufførerne har et sted at parkere, når de eksempelvis skal holde den ugentlige hviletid, skriver Allan Jepsen, CEP for Contino Holding A/S, på Continos hjemmeside. Men ikke et eneste ord om, hvor chaufførerne skal holde deres hvil. Da det ikke er tilladt at holde ugehvilet i førerhusene, skal der altså mere end 7000 kvadratmeter p-plads.

Allan Jepsen skriver, at det er de nye regler med max 25 timers parkering på det statslige rastepladser, men hvad med hvilerum. Det rækker jo ikke, da der kræves soverum lig privat bolig/motel inkluderet de sanitære forhold, spørger FDL´s kontorleder, Jens Groot. En ting er, at de nye p-regler kolliderer med køre- hviletidsreglerne, da det, ifølge Allan Jepsen gør det umuligt at holde det lovpligtige ugehvil på 45 timer på de statslige restpladser.

Hvad har Contino tænkt sig at gøre ved det problem, fortsætter Jens Groot. Indretter man en barakby inden for hegnet? Det vil så kræve en byggetilladelse. Må man drive hotelvirksomhed i det område? Ikke i henhold til lokalplanen, som siger, at der kan gives tilladelse til portnerbolig eller lignende. Det er prisværdigt at Contino nu tager ansvaret på sig, vi savner orientering omkring de øvrige faciliteter.

Selv om parkeringsmuligheden for de lastbiler, Contino dagligt disponerer, fra bl.a. datterselskaber og postkasser og andre, er der mange spørgsmål. Der kan ikke blive tale om vældfærdsfaciliteter som for dansk arbejdskraft, da alle de udenlandske chauffører er indlejet i datterselskaber og postkasseselskabers.

Men hvor skal chaufførerne afholde deres ugehvil? Har Aabenraa Kommune styr på paragrafferne? Når et dansk moderselskab skaber overnatningsmuligheder for datterselskaber og postkasseselskabers udenlandske chauffører er det hotel/motel drift, og lovgivningen her for skal selvfølgelig følges, og det vil vi holde Aabenraa Kommune op på.

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk