Behov for landsomfattende kampagne og for at se indad:

Vi skal have genskabt respekten

Der er desværre adskillige sandheder, i den artikel om manglende respekt for selvkørende vognmænd og chauffører, som i forgårs var i Lastbil Magasinet. For hvor selvkørende vognmænd og chauffører før var “landevejenes konger”, ses der i dag ned på førere af store lastbiler. Der er stort set ingen, ud over os selv, der finder os respektable, og tænker på at vi “holder Danmark kørende”. Der er talrige eksempler på, at de billige udlændinge ofte kører, som det passer dem, men spørgsmålet er bare, om vi er bedre. Vi er nødt til at se på os selv. For selv om de fleste kører ordentligt, er der for mange eksempler på, et vogntog blinker til venstre og respektløst kører ud i overhalingsbanen, så personbilerne må bremse. Det sker også på strækninger, hvor overhaling er forbudt.

Som FDL´s kontorleder Jens Groot, siger: Glem den med de hvide plader. Er der noget folk husker, er det den slags dårlige oplevelser, der skaber negativ stemning, mens man ikke tænker på alle de lastbiler, som følger reglerne og sætter en ære i det erhverv, de ånder og lever for. FDL ønsker et stop for de pengegriske speditører og storvognmænd, som opretter postkasseselskaber og egne vikarbureauer, så de, som f.eks. Mogens Therkelsen, kan fortsætte med at uddrive seriøse danske kolleger. De skulle tvinges til at betale løn efter gældende danske overenskomster. Men når myndighederne lukker øjnene for den slags, og man sjældent ser en politibil. og aftagerne af varer og gods, kræver billigst mulige transport, er det svært for seriøse danske vognmænd at være med i konkurrencen. Jeg er sikker på, at dem, der underskriver kontrakter, godt ved, det er social dumping, men blot transporten er billigst mulig, er alt OK.

Vi bør, på en eller anden måde, få iværksat en kampagne for at orientere danskerne om, hvorfor tingene er, som de er. Fortælle, vi ikke er til for at genere, men tværtimod er til for at alle kan få deres varer. Den seriøse del af branchen burde gøre fælles front og på skrift gøre kunderne opmærksom på, at alle har et medansvar. Og bør sige fra over for kørsel, der er så billig, at det er social dumping. Vi skal have fortalt, at danske vognmænd og danske chauffører er veluddannede, og pligtopfyldende, og at vi ønsker respekten tilbage. Vi kunne starte med at opfordre til at sende læserbreve til de lokale/regionale aviser, invitere de store blade med på en tur, og undervejs fortælle, hvordan tingene foregår, og hvordan de burde foregå.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk