Kø ved håndvasken i Vejdirektoratet og Fødevarestyrelsen:

Den politiske ledelse svigter groft

Den seneste tids voksende kritik af de respektive styrelser, der har med transport-branchen at gøre, understreger klart, at FDL, fra første færd, har haft ret i sin kritik og anklager om pligtforsømmelse. Men selv om FDL har henvendt sig direkte til flere transportpolitiske ordfører, nogle fra retsudvalget og fra beskæftigelsesudvalget, er der ikke sket andet, end at der er rejst spørgsmål til bl.a. transportminister, Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

I aftes ”afslørede” TV2, at Fødevarestyrelsen har droppet hundredvis af sager mod dyretransportører, og direktøren for Fødevarestyrelsen, Esben Rasmussen, forsvarede sig med, at sagerne var forældet. Det drejer sig sager fra 2015, 2016 og 2017. Så er der parkerings-situationen, som sorterer under Vejdirektoratet, hvor man åbenbart på forhånd har opgivet at uddele bøder til dem, der stadigt overtræder 25-timers reglen. Men mon ikke, der sker noget, for når der er chance for TV-tid, reagerer de fleste af Christiansborg-politikerne.

Det er forkasteligt, at den manglende P-kontrol af 25 timers begrænsning for lastbiler, skal tørres af på Parkering Nord og Frode Nielsen. Det siger FDL´s kontorleder Jens Groot, og fortsætter: Politikerne og embedsmandsværket er blevet lidt for dygtige til at sende aben videre. Problematikken rejser et spørgsmål om den manglende udstedelse af bøder foregået i samråd med Vejdirektoratet, eller det er Parkering Nord egen beslutning.

Vi kan i hvert fald konstatere, at Vejdirektoratet løber fra ansvaret. I går var det så Fødevarestyrelsen, som måtte erkende at have droppet sanktionerne i en mængde sager. I 2015 lukkede den daværende veterinærchef på én gang 536 sager mod dyretransportører uden at sanktionere. Siden 2015 er flere end 1000 dyretransporter, hobet sig op, uden at blive sanktioneret. Der er mange styrelser i det danske velfærdssamfund, og det er enormt frustrerende, når man konstaterer den form for slendrian. Men det er åbenbart standarden inden for danske styrelser, men hvor er den ansvarlige, politiske ledelse, spørger Jens Groot.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk