Arbejdsgivere og politikerne medskyldige i 3F´s tvang:

DA og Dansk Erhverv skylder en forklaring

Som det bl.a. er fremgår medierne, og transportadvokat Jacob Formans hjemmeside, er konsekvensen af 3F´s helt ubegrundede chikane og trusler om blokader mod selv seriøse vognmænd, der betaler deres chauffører ordentlig, at adskillige vognmænd har følt sig tvunget til at indgå aftaler med 3F. Det skulle også være årsagen til, at vognmand Alex Olsen, Nykøbing Sjælland, ikke havde anden udvej, end at erklære sig konkurs.

Om, der ligger andre motiver, ved vi ikke, men for FDL er det vigtigst, at kæmpe for organisations- og foreningsfrihed i Danmark, som Menneskerettighedsdomstolens afgørelse fra 2006, klart har fastslået. Nu vil reaktionerne i pressen, endnu engang køre på, at nu har LO / 3F gjort det igen, I den her, som i så mange andre situationer før denne. Det siger FDL´s formand, Christian Jensen, og fortsætter:

Men i den diskussion skal man lige huske på, at arbejdsgiverorganisationerne under Dansk Erhverv og Dansk Arbejdsgiverforening, ved deres passivitet helt og fuldt accepterer 3F´S og LO’s fremturen uanset blokaden har et gyldigt grundlag eller ej. Så 3F må dele æren med arbejdsgiverorganisationerne, indtil arbejdsgiverne kommer med en forklaring på, hvorfor de passivt ser til, de mange overgreb og trusler fra 3F.

Arbejdsgiverorganisationerne må forklare, hvorfor de gang på gang, totalt ignorerer Menneskerettighedsdomstolens afgørelse fra 2006, som fastslår, der er organisations- og foreningsfrihed i Danmark, i såvel positiv som negativ retning.  Konflikt- og blokade-truslen skal være begrundet i en konkret situation, der berettiger dertil.  Arbejdsgiverorganisationerne under DA og Dansk Erhverv er i høj grad den retlige hæler i denne sag og andre lignende sager, der ofte fører til konkurs ved trusler om blokader helt uden saglige begrundelser, fortsætter Christian Jensen.

Lige så lidt, som man kunne forvente, at arbejdstagerorganisationerne under LO frivilligt ville acceptere og efterleve menneskerettighedsdomstolens afgørelse om fri organisations- og foreningsret i DK, lige så mærkeligt er det, at Organisationerne under DA og Dansk Erhverv ikke kræver dommen håndhævet. Min påstand er, at den overvejende, måske den eneste grund, er nødvendigheden i virksomhedernes lønsumskroner og ikke andet.

Andre forklaringer vil forekomme modstridende i forhold til en arbejdsgiverorganisations interesser. At de blå politikerne så er nogle ynkelige skvat, der dels ikke forstår problemet og dels ikke tør lægge sig ud med nogen overhovedet, det er så ynkeligt, at man med god grund kan hævde, at de også i højeste grad er at betragte som hælere. Hæleren er lige så skyldig som stjæleren, fastslår FDL´s formand Christian Jensen.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk