Hvad er politisk skabt slum

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL og Christian Jensen er helt på linje med at slumsagen fra Padborg hos Kurt Beier, har været en øjenåbner for danske transportvirksomheder og i særdeleshed for de Kurt Beier beslægtede drifts konstellationer. Det må også være en øjenåbner for de transportkøbere, som kun fokuserer på laveste pris, uanset hvilken konstruktion og forklædning de fremstår i, så er der altid en dansk arkitekt bagved. Ansvaret ligger hos de politikere og deres embeds-værk som har muliggjort disse forhold. Dommen fra Sønderborg gik ikke anklagers vej. Var anklagen så den juridiske rigtige ?.

Fakta: Danske moderselskaber følger fuldt bevist med juridisk hjælp en sti, som leder dem uden om direktivet udstationering af arbejdstagere (EU)  2018/957 af 28.  juni  2018. og det udelukkende for at kunne udøve social løndumpning i Danmark.

Et Polsk datterselskab kan via Polen rekrutterer chauffører fra eksempelvis Filippinerne. Datterselskabet sørger for chaufførens EU arbejdstilladelse, som kun gælder medens chaufføren arbejder hos det registrerede datterselskab.

Det har den konsekvens for den Filippinske chauffør som tjener 15 DKR i timen, at han faktisk er stavnsbundet hos det Polske datterselskab ejet af det danske moderselskabs ejerkreds, med arbejdssted hos det danske moderselskabs faciliteter i Danmark, hvorfra alle instrukser og disponering foretages.

Den Filippinske chauffør kan ikke skifte arbejde, han kan ikke flytte sin arbejdstilladelse med sig til et andet chauffør arbejde i EU,

den gælder kun så længe han arbejder for det Polske datterselskab.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL og Christian Jensen tillader sig at stille spørgsmålet: Hvor er de danske politikere i denne sag, de som påberåber sig vigtigheden af den danske model. Hvor længe vil I tillade denne form for social løndumpning i Danmark.

Vi er alle lige til lønnen os skiller Christian Jensen.

Frie Danske lastbilvognmænd FDL vil fortsat følge sagernes udvikling, og kritisk forholde sig til udviklingen. Vil du også følge med så tilmeld dig FDL`s elektroniske nyhedsbrev på https://www.fdl-vognmand.dk/ nederst i højre spalte finder du TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, husk du skal besvare på den E-mail adr. du tilmelder.

Du kan også vælge at melde dig ind i Frie Danske lastbilvognmænd FDL så støtter du det politiske arbejde FDL udfører inden for godstransport på gummihjul, og retten til selv at vælge til eller fra.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44