Nyt intelligent lyskryds-system:

GPS-styring sparer tid og

formindsker CO2-udslip

Et forsøg med en ny konstruktion lyskryds i Vallensbæk, ser ud til at kunne blive en epokegørende nyskabelse inden for lyskryds-regulering Forsøget i Vallensbæk har foreløbig kun vist positive elementer. Forsøget går ud på, at man bl.a. udelukkende har styret lyssignalerne ved hjælp af GPS-data fra bilerne. Hvilket har medført, at trafikanterne fik mindsket deres transporttid på strækningen med 21 procent.

Systemet indebærer også den fordel, at CO2-udledningen reduceres med, hvad der svarer til 1,5 tons CO2 om året. Det viser en uvildig analyse foretaget af trafikanalyse virksomheden Hermes Traffic. Den intelligente lysregulering er et samarbejde med Gate 21, der er et partnerskab mellem regioner, kommuner, virksomheder og viden institutioner, hvis fælles formål er at accelerere grøn omstilling og vækst.

Det næste skridt er at få prototypen modnet, så den kan afprøves i et større område og på tværs af kommunegrænser på Sjælland til at starte med. I Vallensbæk Kommune har man været glad for forsøget, så man har valgt at udvide løsningen. Derfor vil den ny, og ret intelligente lysregulering snarest muligt blive implementeret på hele strækningen mellem Holbækmotorvejen og Park Allé.

Specialister fra IT-virksomheden KMD har regnet ud, at hvis man gør forsøget landsdækkende projekt, vil det årligt spare bilisterne for 16 millioner timer i kø, og klimaet for næsten 7.000 ton CO2. De samfundsøkonomiske gevinster kan løbe op i nærheden af fem milliarder kroner årligt. Næste skridt at få prototypen modnet, så den, i starten, kan afprøves på tværs af kommunegrænser på Sjælland.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk