Transportminister og regeringen på vildspor:

Stop brandbeskatning

af danske trafikanter

Det er en meget rammende lederartikel, Jyllands-Posten i dag beriger læserne med. Emnet er den brandbeskatning, som danske bilkøbere, både erhvervsmæssigt og privat, må affinde sig med. Vel at mærke uden at de over 50 milliarder kroner, som staten indkasserer i afgifter, returneres til trafikanterne til bedre fremkommelighed via en forbedret trafikal infrastruktur. Og så er de godt 50 milliarder ikke omfattet af de efterhånden høje kommunale p-afgifter.

De seneste beregninger fra bl.a. Det Økonomiske Råd og Danmarks Tekniske Universitet understreger, at de skatter og afgifter, som bilisterne i dag betaler, i markant grad overstiger de negative omkostninger for samfundet, som bilismen forårsager. Her tænkes bl.a. på vejslid, uheld, trængsel, miljø- og klimabelastning med mere. En stor del af de mange milliarder bruges i stedet til såkaldt velfærd, men uden at nogen mærker et forbedret velfærd.

Der er med andre ord, og ikke særligt overraskende, tale om valgflæsk, når der er adviseret folketingsvalg. Se blot, hvordan tungvogns-sektionerne bruger masser af tid på ”andre opgaver”. Hvilket øger omkostninger, som fragår de penge, der er bevilget til bedre tungvogns-kontrol. En rapport fra Vejdirektoratet, tidligere i år, viser, at det hvert år koster samfundet 24 mia. kr., når trafikanterne spilder tid på at holde i kø på hjælpeløst underdimensionerede motorveje.

Som vi tidligere har skrevet om, svigter trafikanterne den ny Kronprinsesse Marys Bro. De vil ikke betale 14 kr. for at køre over den ny bro. Ikke desto mindre erklærer transportminister Benny Engelbrecht, at han er villig til at overveje afgifter andre steder, hvor det måske kniber med finansieringen. Gad vide, hvad der foregår i hovedet på ministeren? Med de mange milliarder, bilejerne må betale, er der penge nok, når de ikke bruges til andre formål.

Så det er en klar OM´er, Benny Engelbrecht!

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk