Klampning er et omlæsningsproblem for transportøren

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL godtager ikke klampnings undskyldningen, det er Fake News at påstå der tilbageholdes anden mands gods.

Årsagen til klampning i Danmark af en udenlandsk registeret lastbil er som udgangspunkt, manglende bødebetaling. Køres den med egen trailer, fastlåses lastbil og trailer uden problem. Problemet opstår når den udenlandske lastbil er tilkoblet en dansk speditørs løstrailer, så står juristerne klar. Så kan man ikke beslaglægge tredje mands gods. Det gør man heller ikke hvis godset er lovligt, kan det frit omlæsses.

Det har selvfølgelig en varierende omkostning at omlæsse, alt efter hvilken type gods der er tale om, det er nok den væsentlige grund til modstanden, er det kaffebrikker eller lignende på paller kan det klares med en løftevogn og en overkørings plade. Drejer det sig om bygningsellementer eller lignende gods vil det nok kræve løftegrej i en noget større dimension. Disse omkostninger kan kun påhvile transportvirksomheden og speditionsvirksomheden, og ikke tredje mand.

Det kan kun være transportvirksomhedens eller Speditionsvirksomhedens problem at få omlæsset godset til lovlig lastbil trailer, det tager tid og koster penge. Det er vel ikke anderledes end hvis det er hjullejerne på sættevognen der ødelægger en aksel så den ikke kan køre længere, eller pladerne klippes grundet dårlige bremser eller andre alvorlige mangler. Tredje mands gods skal leveres i henhold til transportaftalens ordlyd.

Problemet med klampning af lastbil og påhængskøretøj kom til Danmark, da cabotage lovgivningen blev implementeret i 2009. Problemet var ligeledes til debat i 2012 uden mulighed for ændringer. Begrundelsen var også dengang, en sang fra embedsmandsvældet, juridisk er det ikke muligt, man kan ikke tilbageholde tredje mands gods. Godset på en klampet lastbil kan omlæsses efter ønske, godset er ikke tilbageholdt.

FDL sætter spørgsmålstegn ved den politiske vilje til at løse problemet.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44