Sidst FDL konstaterede social løndumpnings model

Postkassen lejer moderselskabets DK registrerede lastbil

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL læste også i 2018 en artikel hvor daværende, Transportminister Ole Birk Olesen i Transportmagasinet kommenterede, EU-forslag om tidsbegrænset leje af udenlandsk registrerede trækkere og anhængere. (Transportministeren tvivler på, at nogen kunne finde på at leje en vogn i Danmark, for at opnå en fordel i forhold til cabotage. Ekstraomkostningen vil være for stor).

Nu hvor den første sag om ulovlig Cabotage kørsel i Danmark med en DK-registreret lastbil, udlejet til Slovensk selskab har set dagens lys, er tidligere udtalelser om tvivl på, at nogen kan finde på at leje en DK-registreret lastbil, med det formål at udøve ulovlig cabotagekørsel og derved social løndumpning i Danmark gjort til skamme. Der findes danske transportvirksomheder der er klar til alt, for egen vindings skyld.

Nu hvor Tungvognscenter Øst TCØ har vist vejen, kan vi vel godt forvente at Tungvognscenter Nord TCN også følger denne vej. Hvad angår  Tungvognscenter Syd TCS så er de i en anden liga, de havde en uheldig udtalelse i DTL-Magasinet nr. 8. Når vi kontrollerer ved Skærup, Hylledal eller Kildebjerg finder vi de samme overtrædelser, som hvis vi kører ud lokalt og kontrollerer.

FDL kan kun ud fra artiklen konstaterer at TCS har den holdning, at det er for resursekrævende at kører uden for lokalområdet for at foretage tungvogns kontroller.

Det begrunder også meget klart hvad vi hører på vandrørene, Tungvognscenter Syd TCS er ikke til at trække ud af den vante gænge, og ud i yderområderne, og det uanset tidspunkt, eller opgave med dokumentation derfor.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44