Vejpakke kræver flere ressourcer:

Bevilg nu penge nok

til skærpet kontrol !

Det er tankevækkende, at stort set alle politikere udtrykker begejstring for den ny EU-vejpakke, som har til formål at få bremset de værste slyngelstreger som bl.a. den sociale dumping og systematisk iværksat ulovlige cabotagekørsel. Det er til gengæld  færreste, der har beskæftiget sig med, hvordan man bremse ulovlighederne, for uden en betydeligt skærpet kontrol, er den ny vejpakke intet værd.

Så transportminister Benny Engelbrecht er altså for langt fremme i skoene, når han konkluderer, at social dumping og systematisk cabotagekørsel ikke længere vil være muligt. For selv om ministeren heldigvis er inde på, at kontrollen naturligvis skal skærpes, mangler vi stadigt svar på, hvordan man vil lukke de mange smuthuller. Og der bliver flere af dem inden det hele er implementeret i 2022.

FDL´s skepsis er berettiget, for når vi ser, hvor lidt de hidtidige økonomiske tilskud til tungvognskontrol, har kunnet bremse ulovlighederne, tvivler vi ærligt på at man får det forventede resultat ud af vejpakken. Hvis blot en brøkdel af ulovlighederne skal bremses, kræver det rigtigt mange millioner mere, end de ”småskillinger”, vore politikere taler om. Så jeg tror, man er nødt til at revurdere.

Derfor er der god grund til at opfordre transportministeren til at søge ekstra penge til kontrol. For de penge, der er afsat, rækker som en Skrædder i Helvede. Det er i øvrigt moderselskaber, kørsels-rekvirenter og speditører, der skal se på deres forretnings model, og ikke, som ministeren siger, mange vognmænd. Den seriøse del af branchen, fifler nemlig ikke, men det gør en stor del, af dem, vognmændene kører for.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk