Virksomhedsregistre intet værd:

Manglende kontrol

med egenkapitalen

Er egen kapitalen ved etablering af bl.a. aktieselskaber og ApS i virkeligheden en narresut. Det er i hvert fald det indtryk, man får, når man dykker ned i registrene og ser, hvordan der ofte jongleres med værdier, som måske slet ikke er til stede. Det er derfor, FDL ved flere lejligheder har efterlyst årlig kontrol virksomhedernes egen kapital. Men endnu er der intet sket med dette problem.

Det er egentligt utroligt, at man i Danmark gerne må drive virksomhed med negativ egenkapital, siger kontorleder Jens Groot, og fortsætter: Men det er åbenbart ikke et problem for hverken Selskabsstyrelsen eller for Færdselsstyrelsen, for de reagerer overhovedet ikke på en negativ egenkapital. Det er alarmerende, at man ikke kan stole på oplysninger i virk.dk, som ellers burde være en garant.

Dermed er risikoen for at blive snydt større, for når man ikke kan stole på tallene, skal man ud i et større detektivarbejde for at finde ud af, om det firma, man er ved at indgå en aftale med, nu også er solvent. Det er i høj grad også et problem, at der ikke er revisionspligt for små og mellemstore virksomheder. Så det er bogstaveligt talt mere end svært at få et sikkert indtryk af virksomhedens kapital.

Det har fået FDL til at stille spørgsmål om, hvilken betydning egenkapitalen har for Selskabsstyrelsen og Færdselsstyrelsen. Og hvorfor er det så vigtigt at dokumentere en bestemt egenkapital ved opstart af virksomhed i Danmark. Er egenkapitalen uden betydning, når Selskabsstyrelsen ikke regulerer, start cvr. nr. ved en registrering af egenkapitalen, når de modtager årsregnskabet.

Da Færdselsstyrelsen ikke kontroller egenkapitalkravet til godstilladelserne, når årsregnskabet er indsendt, er de nævnte spørgsmål yderst relevante. Der er alt for mange eksempler på svigtende kontrol, primært fordi højt betalte embedsmænd kører deres eget løb med stribevis af skrivebordsteorier, som ikke holder vand ude i den virkelige verden og uden for embedsmændenes fine kontorer.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk