Forståelig kritik af ordførere:

Alt for få, ved hvad de

taler og stemmer om

Der er i dagens udgave af Lastbil Magasinet voldsom kritik af den konservative transportordfører, Niels Flemming Hansen. Og kritikken er yderst forståelig, for den konservative transportordfører udtaler sig lidt for ofte om emner, han åbenbart ikke har gidet sætte sig ind i. Desværre er Niels Flemming Hansen, der er søn af tidligere trafikminister Flemming Hansen, ikke ene om at dumme sig med udtalelser, som ikke har bund i virkelighedens verden.

Om det er fordi transportområdet ikke rangerer særligt højt, eller det er fordi nogle af dem, simpelt hen blev tvunget til at tage posten, ved man af gode grunde ikke. Men det er nok en kombination af de to nævnte årsager. Der er i dag kun nogle få politikere, bl.a. Henning Hyllested, som er inde i transportsektoren. Derfor kan han udtale sig med betydelig større vægt.

Uden at hænge folketingsmedlemmerne og ordførerne ud, har vi i FDL den holdning, at det mindste, man kan forlange, er at de sætter sig grundigt ind i deres stofområde. Det siger FDL´s kontorleder Jens Groot og fortsætter: Er transportområdet så lavt rangerende i de politiske partier, så laveste fællesnævnere mere er blevet en regel, end en undtagelse. Det kunne det tyde på med efter de enstemmige lov vedtagelser, som jævnligt rammer erhvervet.

Det er jo ikke transportkøberene eller speditionsdelen, som kommer under luppen for kontrol af deres andel af problemerne i transporterhvervet. Det gør vognmænd og deres chauffører, som dagligt træller for transportkøbere Speditører bredt kaldet for kørselsrekvirenter, der vælges som de brodne kar, og de skal bare have med den store krabask, og det plejer de jo at finde sig i. Det er politisk oplæring på højt plan.

Hvem skaber egentlig de dårlige forhold inden for den danske transportsektor? Det gør transportkøberene, altså speditører og kørselsrekvirenter, i samarbejde med de valgte politikere. Og embedsmandsvældet laver forarbejdet, som alt for ofte bærer præg af uigennemtænkte skrivebordsteorier. Som så politisk godkendes på Borgen, og det fortsætter, lige spå længe, vi bøjer nakken.

 

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk