luftige løfter

Mette Frederiksens luftige løfter:

Ny klimaplan vil betyde

en stribe ekstra afgifter

Man undres, når man i dagens udgave af Lastbil Magasinet, kan læse, at både chauffører og vognmænd i hobetal på det nærmeste strømmer til Socialdemokraterne. For hvad har Mette Frederiksen gjort – udover at ligge i flyverskjul, og lukrere på regeringens dumheder møgsager?

Svaret er ligetil, for Mette og S har ikke fremlagt et eneste konkret forslag med nødvendige detaljer om planen, og hvordan forslaget skal finansieres. Jeg er bestemt ikke fan af Lars Løkke Rasmussens regering, men jeg tvivler desværre stærkt på, at en S-regering vil være lykken.

I min optik, skyldes troen på Mette Frederiksen, at hun, af uforståelige årsager, er blevet pustet op til at være en medie-darling. Ikke mindst i DR og TV2, men også i den skrevne dagspresse. Selv om mange af hendes forslag, kritiseres af anerkendte økonomer, og eksperter, er der kun få journalister, som stiller kritiske spørgsmål.

Det hænger nok sammen med, at langt de fleste danske journalister er politisk røde. Jeg ved det, for jeg er stadigt medlem af Dansk Journalist Forbund, og Redaktørforeningen. Jeg har lært, at man skal være objektiv kritisk, og ikke lade sin egen politiske mening påvirke historierne. Men det er i dag en sjælden være.

Tag f.eks. Mettes miljø- og klimaplan. Som jeg tidligere har været inde på, er den urealistisk, fordi den ikke hænger sammen. Hvilket flere eksperter nu også peger på. Det er naivt at tro, at el drift er en frelsende engel, for det koster et trecifret milliardbeløb at købe den grønne strøm, vi ikke Selv har nok af. Og teorien om, at 500.000 elbiler fra 2030 vil give et bedre miljø, er så naiv, at det skriger til himlen.

Alene udgifter til produktion af batterier til bilerne, er enormt kostbart, og ikke sundt for klimaet. Og flere elbiler afskaffer ikke den stigende trængsel. I øvrigt forurener en moderne dieselmotor så lidt, at det næsten ikke er målbart i forhold til eldrevne biler.

Men tro mig. Hvis Mette kommer til magten, får vi pisken, fordi S er afhængig af de røde partier, og måske også de “radigale”. Jeg har altid stemt borgerlig, men denne gang stemmer jeg på Henning Hyllested, som helhjertet slås for at skabe fair forhold for danske vognmænd på gule plader og som lønner chaufførerne efter gældende danske overenskomster.

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk