Manglende politisamarbejde udnyttes af transportudbyderne.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL læser og lytter til vandrørene.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL hørte tirsdag på vandrørene at samarbejdet mellem politiets jyske Tungvognscenter TCN og TCS, ikke fungerer særligt godt.

Det er ikke en nyhed for FDL, TCS har altid haft det svært med samarbejdets positive kunst, for bedre resultater.

Denne sag drejer sig om kørsel med skibscontainere ud og ind af Aarhus og Fredericia. Og som alle kan se foregår det med mange udenlandske lastbiler. De hvide plader på Aarhus og Fredericia containerhavne, er konstant i en svær kabale: Cabotage-kørsel – Kombineret-kørsel – International-kørsel, mulighed for lav løn.

Tirsdag formiddag kl. 09.15 kunne det læses på Facebook, storkontrol på Aarhus containerhavn. Kl. 10.52 udsender Ancotrans elektronisk besked til lastbiler på dansk og engelsk, storvognskontrol på containerhavnen i Aarhus. Hvorfor mon denne besked ? er afregningsprisen for lav og disponeringen for dårlig for overholdelse af lov, og hvad med det regulærere ugehvil, er det også i spil.

Tungvogns politiets manglende vilje til koordinering af kontrolindsatserne på godskørsels-området, forårsagede tirsdag at de hvide plader blev koncentreret på Fredericia containerhavn, og de danske plader blev koncentreret på Aarhus containerhavn. Hvad gøres der ikke for undgåelse af bøde, i et bad marked med manglende kontrol samarbejde.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL kan kun opfordre Tungvogns-centrene til at samarbejde, om nødvendig ved indblanding fra Rigspolitiet/National-Færdselscenter.

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44