Automatisk Nummerplade- genkendelse (ANGP)

Er Danmark klædt på til effektiv nummerplade kontrol ?

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL mener ikke at automatiske nummerplade- genkendelse (ANPG) systemet i Danmark, i sin nuværende udformning er optimal til den tiltænkte opgave, derfor stiller FDL spørgsmålet, vil transportminister Benny Engelbrecht og justitsminister Nick Hækkerup politisk sørge for at Automatiske Nummerplade- genkendelse (ANPG) bliver udbygget så hullerne i kameranetværket bliver lukket.

Det automatiske nummerplade- genkendelse (ANPG) i Danmark er fuld af store huller i kamera netværket til efterforskning af ulovlige køretøjer i Danmark.

Fakta ifølge placeringskortet på http://anpg.dk/ Er der monteret kameraer 48 steder i Danmark, fordelt som følger 24 i København, 14 på vest og syd Sjælland, 2 på Fyn, 17 i Sønderjylland, 8 i Østjylland, 7 i Nordjylland.

Der er ikke opsat kameraer i Vest og midt Jylland, fra grænsen i syd til Hirtshals i nord. I området findes der to havnebyer med grænse status, Esbjerg og Hanstholm.

Ifølge hjemmesiden POLITI på https://politi.dk/faerdsel/politiets-faerdselskontroller/automatisk-nummerpladegenkendelse Beskrives det klart hvad politiet bruger ANPG til, og hvad de må bruge det til.

Der kører 11.334 DK registrerede køretøjer rundt i Danmark, uden ansvarsforsikring. Nummerpladerne på disse køretøjer skal inddrages, første gang de møder et ANPG-kamera. Når det ikke sker, er der store huller i kameranetværket. Hvis ikke det er årsagen, kan det kun være den fysiske oprettelse i systemet som er mangelfuld. De beskrevne problemer skal løses, for bibeholdelse af politisk troværdigheden.

Lovteksten fra Justitsministeriet BEK nr 1080 af 20/09/2017 Bekendtgørelse om politiets anvendelse af automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG)

https://politi.dk/faerdsel/politiets-faerdselskontroller/automatisk-nummerpladegenkendelse

Jens Groot

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Teglbækvej 8
8361 Hasselager
Tlf. 86 88 05 44