Mindsteløn

Den ulige kamp mod social dumping:

Mindsteløn kan bremse

de værste ulovligheder

Selv om man både i EU-Kommissionen, i Europa Parlamentet og hos et flertal af transportministre fra EU-landene, arbejder på at skabe en bremseklods mod sociale dumping og dårlige behandling af underbetalte udenlandske vognmænd og chauffører, er der lang vej igen. Noget tyder på, at indførelse af mindsteløn for udenlandsk arbejdskraft, er et af de bedste midler for at komme den unfair konkurrence til livs. Det eneste rigtige vil være, at lønnen til chauffører, skal følge niveauet i det land, de arbejder i.

Det vil nemlig betyde, at chauffører fra Rumænien, Polen, Bulgarien eller andre af de gamle østeuropæiske lande, skal have løn i henhold til gældende danske overenskomster ved cabotage og kombinationstransporter. Hvilket medfører, at de store kørsels-rekvirenter og speditører, og folkene bag postkasseselskaber er nødt til at betale overenskomstmæssig dansk løn – og så går glansen hurtigt af Sct. Gertrud, som man siger. Jeg skal nok vare mig for at påstå, at mindsteløn kan bremse alle ulovligheder, for det er umuligt.

Erfaringerne viser desværre, at hver gang, der indføres stramninger, finder de store snydetampe et smuthul, så de kan fifle videre. Problemet med mindsteløn er naturligvis administrationen, for hvis udstationerede udlændinge f.eks. kører fra Danmark til Tyskland, skal de have både dansk og tysk løn. Eller dansk og svensk ved kørsel mellem Danmark og Sverige. Men der er tankevækkende, at ITD, der har kritiseret forslaget, ikke selv har lagt et konkret forslag på bordet. For ITD er slet ikke interesseret i sådanne stramninger!

Kommentar af Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk