social dumping

FDL til politikerne:

For små bevillinger stopper

ikke den sociale dumping !

Det er, som FDL tidligere har skrevet, helt ude i hampen, at der – de næste år – reelt kun er afsat 171,3 millioner kroner til bekæmpelse af social dumping. Selv om der er bevilget 13 millioner kr. mere til 2020, end i år, rækker beløbet som en Skrædder i Helvede. Det samlede 2020-beløb, som politiet får til bekæmpelse af social dumping, er 549,5 millioner kr. Og de 171,3 millioner kr. er en alvorlig reduktion i forhold til Mette Frederiksens løfter om, at regeringen ville afsætte 250 millioner kr. årligt.

I betragtning af, hvor omfattende eksempelvis en gennemgribende cabotagekontrol er, virker det helt urealistisk at Politiets tungvogngrupper kan klare ret meget med så beskedne beløb, som 16,2 millioner kr. i år og næste år. Det gør ikke sagen bedre, at bevillingerne til politiet i 2021 falder fra 49,5 millioner i 2020, til beskedne 13,4 millioner i 2021, og 18,4 millioner kr. i 2022. Faldet i bevillingerne, hænger sammen med, at der skal tages stilling til flere af politiets indsatser efter 2020.

Når man gennemgår tallene, er det, man får lyst til at spørge om politikerne virkeligt til den sociale dumping til livs siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Derfor er FDL enig med 3F´s forbundssekretær Henning Overgaard, som forståeligt nok, er meget bekymret efter regeringens finanslovsudspil, og har understreget, at udspillet slet ikke indeholder midler nok til kontrol og kampen mod social dumping. Derfor er det mere end nogensinde vigtigt, at vi fortsat lægger et maksimalt pres på politikerne.

Sagerne med bl.a. Kurt Beier og H.P. Therkelsen har til fulde bevist, at der fortsat snydes i stort omfang, og hvis der ikke er penge nok til effektiv kontrol, fortsætter snyderiet uhindret, fortsætter Jens Groot. I FDL´s optik bør straffen være så hård, at snyd ikke kan betale sig. Som det er nu, er der en ladeport åben for dem, der omgår lovene og på unfair vis udkonkurrerer seriøse danske vognmænd og chauffører. Derfor håber FDL, at både Enhedslisten og SF vil presse regeringen.

Redaktion: Preben von Skjoeth

På foreningens vegne

Jens Groot, kontorleder

Redaktion: Preben von Skjoeth

Har du en kommentar til dette nyhedsbrev, så giv dit besyv med. Gerne her på Facebook

Du kan også kontakte:

Formanden Christian Jensen • Tlf. 20 91 71 51 eller kontorleder Jens Groot • Tlf. 86 88 05 44

Vil du vide mere om FDL og FDL indkøb så klik her www.fdl-vognmand.dk

Med venlig hilsen


Transmitter 10, 7100 Vejle
Redaktør Preben Skjøth
Tlf. 29 43 03 44
psk@fdl-vm.dk